Omgångens lag: 10 – ”En spelare att räkna med”

Den tionde omgången är färdigspelad i Argentina och därför passar det väl alldeles utmärkt att ta ut omgångens bästa elva.

Målvakt:

Manuel Vicentini. Sarmiento (1)
Kommentar: Stod för flera fina räddningar mot Lanús när Sarmiento tog en efterlängtad seger.

Försvarare:

Fabrizio Angileri. River Plate (2)
Kommentar: Angileri går från klarhet till klarhet och är numera ofta inblandad i det offensiva spelet för River Plate. Slog en assist i helgens 5-0-seger borta mot Central Córdoba. 

Gastón Suso. Arsenal (1)
Kommentar: Stabil försvarsinsats mot Racing Club när Arsenal tog sin andra raka ligaseger. Gastón Soso stod dessutom för ett av målen. 

Nahuel Tenaglia. Talleres (1)
Kommentar: Tenaglia har kanske inte varit lika framträdande i år som under höstens Copa Diego Maradona, men trots detta är han ändå en väldigt viktig spelare för Talleres. Gjorde mål i helgens möte med Unión när Talleres vann med hela 3-0.

Mittfältare:

Julián Álvarez. River Plate (2)
Kommentar: När River Plate trummar igång maskineriet är det få lag som kan stå emot. I helgens 5-0-seger mot Central Córdoba var flera spelare framstående och Julián Álvarez var definitivt en av dessa då han var inblandad i nästan alla mål. 

Thiago Almada. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar: Stortalangen ledde sitt Vélez Sarsfield till ytterligare en seger när Huracán besegrades i fredags med 2-0. Därmed är Vélez, mer eller mindre, klara för slutspelet. 

Facundo Farias. Colón (1)
Kommentar: Blott 18 år gammal har Facundo Farias redan hunnit visa upp att han kommer att bli en spelare att räkna med framöver. Rörlig, teknisk och målfarlig. Gjorde såväl mål som assist i helgens 2-2-möte med Godoy Cruz. Därmed har Colón ena foten i slutspelet med tre omgångar kvar. 

Guilherme Parede. Talleres (1)
Kommentar: Planens bästa spelare när Talleres körde över Unión med 3-0 i fredags. Parede låg bakom såväl 1- som 2-0 innan han själv spikade slutresultatet till 3-0. 

Anfallare:

Martín Ojeda. Godoy Cruz (1)
Kommentar: Ojeda räddade en poäng för Godoy Cruz mot Colón med sina dubbla fullträffar. Colón hade ledningen, två gånger om, men Godoy Cruz kom tillbaka. Mycket tack vare just Martín Ojeda. 

Carlos Tevez. Boca Juniors (2)
Kommentar: Låg bakom det mesta när Boca tog tre viktiga poäng hemma mot Tucumán i helgen. Redan efter tio spelade minuter hade storklubben gått upp till en klar 2-0-ledning och Tevez låg bakom båda målen med sina assist. 

Rafael Borré. River Plate (2)
Kommentar: Borré är utan tvekan en av seriens bästa anfallare och när han är på humör är det få försvar, läs inget, i Argentina som kan stoppa honom. Två mål och ytterligare en assist blev facit i helgens 5-0-kross över Central Córdoba. En hyfsad fredag med andra ord. 

Tränare:

Alexander Medina. Talleres (1)
Kommentar: Alexander Medina har haft det lite kämpigt den här säsongen med att lyckas få Talleres att bli jämnare. Laget har blandat i resultaten, men kanske har man nu lyckats få lite stabilitet. Helgens 3-0-seger gav mersmak och skickade Talleres upp på en slutspelsplats. Om det är någon som ska lyckas att ta Córdobaklubben långt i årets slutspel så är det Medina.