Lördagen i korthet: Boca Juniors tog en viktig seger

Lördagen bjöd på fyra matcher i Primera Division där bl.a. Boca Juniors tog tre viktiga poäng mot Tucumán på La Bombonera.

Kvällen inleddes dock på Estadio Eva Perón i Junín mellan hemmlaget Sarmiento och gästande Lanús. Spelmässigt var bortalaget klart överlägsna, men hade förtvivlat svårt att komma till dom riktigt farliga målchanserna.

Istället skulle matchens enda mål tillkomma på ett hyfsat slumpmässigt sätt. En olycklig hands i Lanús straffområdet gav Sarmiento en elvametersspark som Jonathan Torres förvaltade på bästa möjliga sätt. Seger för Sarmiento och det var onekligen tre välbehövliga poäng in på kontot.

**

Strax innan klockan 9 på kvällen var det dags för San Lorenzo och Argentinos att göra upp på Estadio Pedro Bidegain i Buenos Aires. Matchen var ganska hafsig där båda lagen försökte etablera ett metodiskt anfallsspel, men där dom båda allt som oftast körde fast centralt.

Argentinos hade genomgående avsevärt mer boll än San Lorenzo och var stundtals det klart bästa laget. Därför var det lite överraskande när Ángel Romero nickade dit 1-0 för hemmalaget, redan i den första halvleken. Det var inte överraskande att det var just Ángel som gjorde målet, men förvånandsvärt att det tillkom vid den tidpunkten i matchen.

Bröderna Romero firar ledningsmålet för San Lorenzo.

Argentinos repade sig dock och kvitteringen skulle också komma. Med mindre än 20 minuter kvar av matchen dundrade Gabriel Hauche dit 1-1 ifrån straffområdeslinjen. Välförtjänt – och logiskt sett till matchbilden.

**

Kvällens sista match i Buenos Aires spelades mellan Boca Juniors och Tucumán på La Bombonera. Efter en stökig vecka för hemmalaget, där förlusten mot Unión fortfarande fanns med i bakhuvudet, var man piskade att vinna mot Tucumán under gårdagen.

Hemmalaget rivstartade också matchen där man gick upp till en 2-0-ledning redan under dom första tio minuterna. Först gjorde den 18-årige Cristian Medina sitt allra första ligamål någonsin efter ett väldigt vackert anfall. Detta innan Sebastián Villa rundade Lucchetti i Tucumáns mål och sköt in bollen, via ribban, till 2-0.

Tucumán såg långsamma, tröga och idéfattiga ut under inledningen av matchen. Plötsligt drog dock Toledo på ett långskott som letade sig upp i ribban och returen nickades in av Leonardo Heredia. Men reduceringen till trots var detta Bocas afton. I slutskedet av matchen fastställde inhopparen Soldano slutresultatet till 3-1. Därmed klättrar Boca upp på en andraplats i gruppen och innehar just nu en slutspelsplats.

**

Lördagens sista match spelades mellan Newell’s Old Boys och Patronato i Rosario. Båda lagen kom till mötet med vind i seglen efter att ha vunnit under den föregående omgången. Newell’s vändning borta mot Lanús hade ingjutit lite ny energi i Burgos lag och det skulle generera ytterligare tre poäng under gårdagen.

Newell’s vann med 2-0 efter ett självmål och en avslutande balja av Nacho Scocco. Hoppet om avancemang till slutspelet lever därmed vidare för Newell’s även om chanserna är väldigt små.