Fredagen: Talleres imponerade och River krossade

Fredagen bjöd på flera matcher – och stor förvirring i Primera Division. Här kommer en kortare summering av kvällen.

Redan klockan 20:00, svensk tid, drabbade Talleres och Unión samman i Córdoba. Hemmalaget dominerade matchen ifrån start till mål och det dröjde inte heller särskilt länge innan Franco Fragapane hade gett Talleres ledningen. En perfekt genomförd omställning där Parede spelade in centralt till en framstörtande Fragapane som kunde forcera in 1-0.

Unión var faktiskt förvånansvärt usla och skapade nästan ingenting under hela matchen. Istället ökade Tenaglia på till 2-0, efter en fint slagen hörna ifrån höger av Parede, innan brassen själv satte slutesultatet till 3-0. Därmed klättrar Talleres upp på en andraplats i gruppen och innehar just nu en slutspelsplats.

**

Matchen som inleddes klockan 22:00, mellan Aldosivi och Rosario Central i Mar del Plata, var allt annat än underhållande. Två lag som kämpar för att hitta ett fungerande grundspel stångades mot varandra som två förvirrade tjurar.

Matchens enda mål prickades in i slutskedet av inhopparen Diego Zabala. Därmed tog Rosario Central sin andra raka seger i ligaspelet.

**

Kring nästkommande match rådde det en hel del förvirring. Tanken var nämligen att Vélez möte med Huracán, i Buenos Aires, skulle ha avspark strax efter klockan 19:00, lokal tid. Men eftersom nya Coronarestriktioner trädde i kraft sent under eftermiddagen, där man rådde alla lag i huvudstaden att avsluta sina matcher innan 20:00, fick avsparkstiden ändras och tidigareläggas.

När matchen väl startade var Vélez Sarsfield det klart bästa laget och vann bekvämt med 2-0 efter mål av Mancuello och Lucero. Därmed är Vélez, mer eller mindre, klara för slutspelet med tre omgångar kvar att spela.

**

Kvällens sista match spelades i Santiago del Estero och omfattades därför inte av Coronarestriktionerna. Central Córdoba mot River Plate i en match som aldrig blev varken spännande eller särskilt intressant. River var helt enkelt alldeles för överlägsna.

Slutesultatet skrevs till 5-0 efter att Borré gjort två mål och Angileri, Paradela samt Girotti gjort varsitt. River Plate befäster därmed sin andraplats i gruppen än mer och slutspelet kryper allt närmre.