San Lorenzo utslagna ur Copa Libertadores

Säsongens äventyr i Copa Libertadores tog slut innan det knappt ens hade hunnit börja för San Lorenzos del. 

Kvalspelet till Copa Libertadores är över för San Lorenzos vidkommande. Det avgörande dubbelmötet med fjolårstvåan av turneringen, Santos FC, blev inte något annat än en transportsträcka för den argentinske storklubben. Faktum är att San Lorenzo inte hade någon chans mot ett avsevärt starkare motstånd. 

Det första mötet i Buenos Aires hade slutat med en 3-1-seger för brasilianarna och därför var chanserna, i det närmaste, borta inför returen i Brasilien under gårdagen. När Santos sedan gick upp till en 2-0-ledning, även här, drogs rullgardinen definitivt ner för San Lorenzos del. 

Med endast tio man på planen lyckades dock argentinarna att återupprätta en viss heder när man gjorde såväl 2-1, genom Franco Di Santo, som 2-2 genom Ángel Romero.

Närmare än så kom man däremot inte utan nu väntar istället ett gruppspel i Copa Sudamericana. Här hamnar San Lorenzo i samma grupp som Rosario Central, chilenska Huachipato och paraguayans 12 de Octubre. Gruppspelet drar igång under den kommande veckan då San Lorenzo tar emot Huachipato på hemmaplan.