Omgångens lag: 9 – ”Säsongens vackraste mål”

Nio omgångar har spelats av den argentinska Primera Division och därför kommer här den senaste omgångens bästa elva.

Målvakt:

Leonardo Burián. Colón (1)
Kommentar: Trots att Colón föll mot River Plate med 3-2 gjorde laget en gedigen insats och målvakten Burián stod för flera fina räddningar. Faktum är att förlustsiffrorna hade kunnat bli avsevärt större om det inte varit för den rutinerade målvaktens insats. River tryckte nämligen ner Colón rätt rejält efter Santa Fe-klubbens utvisning i början av den andra halvleken. 

Försvarare:

Gabriel Rojas. San Lorenzo (1)
Kommentar: Gjorde omgångens, och förmodligen hela säsongens, vackraste fullträff när han cyklade dit 3-2-målet för San Lorenzo mot Platense i fredags. 

Lucas Merolla. Huracán (1)
Kommentar: Huracán vann med 3-0 över Sarmiento i måndags och Merolla styrde försvaret på ett fint sätt. El Globo har fått ett litet uppsving sedan man bytte tränare till Frank Kudelka. 

Fabrizio Angileri. River Plate (1)
Kommentar: Angileri är en fascinerande spelare då han allt som oftast gör väldigt fina insatser även om han inte alltid är gjuten i Gallardos startelva. Var förmodligen planens bäste spelare mot Colón i söndags. 

Nicolás Penalillo. Unión (1)
Kommentar: Gjorde segermålet för Unión mot Boca Juniors. Stod också för en gedigen försvarsinsats. 

Jeronimo Cacciabue. Newell’s Old Boys (1)
Kommentar: Cacciabue är egentligen en central mittfältare som fått spela högerback under den senaste tiden med Germán Burgos som tränare. På denna plats har Cacciabue gjort det väldigt bra och stod för två stycken mål när Newell’s vände borta mot Lanús och tog säsongens första seger i måndags.

Mittfältare:

Lucas Gamba. Rosario Central (2)
Kommentar: Gamba är väldigt lik Rosario Central som förening just nu. För det mesta ser det inte bra ut, men i vissa matcher dyker dom upp och gör fina insatser. Helgens möte med ett reservbetonat Banfield var en sådan match och Gambas dubbla mål, i den andra halvleken, banade väg för tre viktiga poäng. 

Gabriel Gudiño. Patronato (1)
Kommentar: Gudiño har några tunga säsonger bakom sig där han inte alls fick det att lossna i San Lorenzo. Har tagit några kliv bakåt och fått ny fart i Patronato istället. Gjorde dubbla mål när Patronato tog sin andra raka seger i ligaspelet mot Gimnasia, i helgen, med 4-1. 

Anfallare:

Juan Garro. Huracán (1)
Kommentar: Som nämnts tidigare i texten vann Huracán över Sarmiento med 3-0 i måndags. Två av målen stod Juan Garro för. 

Nicolás Delgadillo. Patronato (1)
Kommentar: 23-åringen gjorde både mål och assist när Patronato vann med 4-1 över Gimnasia. 

Lucas Albertengo. Arsenal (1)
Kommentar: Äntligen vann Arsenal en fotbollsmatch igen. Efter att ha gått segerlösa hela säsongen kom tillslut tre poäng när Godoy Cruz besegrades med 3-2 på bortaplan i söndags. Lucas Albertengo hoppade in i den andra halvleken och bidrog i högsta grad till segern med såväl assist som mål. 


Tränare: 

Omar De Felippe. Atlético Tucumán (1)
Kommentar: Tucumáns seger över Vélez i måndags var en genomgående gedigen laginsats. Omar De Felippe träffade helt rätt med sin laguttagning och Tucumán kunde ta tre välbehövliga poäng.