Söndagen i korthet: Boca förlorade i Santa Fe

Söndagen bjöd på inte mindre än sex stycken matcher i argentinska Primera Division.

Det blev ovanligt många matcher i Primera Division under söndagen. En anledning till detta var att matchen mellan Godoy Cruz och Arsenal också klämdes in på eftermiddagen. Detta möte skulle egentligen ha spelats i lördags, men efter att bortalaget Arsenal fått strul, då deras flight till Mendoza blev inställd, fick också matchen skjutas upp.

När väl tillställningen drog igång var Arsenal det bästa laget. Tillslut vann man med 3-2 efter mål av Jesus Soraire, Lucas Albertengo och Bruno Sepulveda. Detta var Rondinas lags första seger för säsongen och det var onekligen en väldigt välkommen sådan. Godoy Cruz fortsätter att vara ojämna och efter att ha kryssat mot Talleres och besegrat Racing på bortaplan följdes alltså detta upp med gårdagens fadäs.

**

Strax efter klockan sju på kvällen drog två stycken matcher igång parallellt. I den ena körde Patronato över Gimnasia, något överraskande, med hela 4-1 på hemmplan. Patronato har onekligen vaknat till liv efter deras tveksamma inledningen på säsongen. I förra ligaomgången besegrades Aldosivi med 2-0 och under veckan som var slog man dessutom ut Lanús i cupen efter straffar. För Gimnasias del har det gått grus i maskineriet och någon ljusning ser inte ut att kunna skönjas vid horisonten.

Matchen som spelades parallellt med denna slutade mållöst mellan Argentinos Juniors och Central Córdoba. Mötet som sådant var faktiskt precis så intetsägande som resultatet i sig viskar om.

**

När klockan hunnit krypa förbi niostrecket på kvällen skulle Rosario Central försöka dra fördel av att Banfield haft ett stort utbrott av Corona i truppen under den föregående veckan. Det såg man inte ut att lyckas med under inledningen av matchen. Banfield var minst lika bra och tog också ledningen genom 19-årige Julián Eseiza (nästan samma efternamn som flygplatsen – och staden utanför Buenos Aires: Ezeiza).

Rosario hade förtivlat svårt att komma till heta målchanser och det kändes långsökt att dom skulle lyckas vända på matchen. Men då dök plötsligt Marco Rubén upp och kvitterade precis innan halvtidsvisslan. Central kom sedan ut som ett helt annat lag till den andra halvleken och lyckades bärga samtliga tre poäng efter dubbla mål av Lucas Gamba.

**

Senare på kvällen hade Boca Juniors rest till Santa Fe för att försöka rubba ett hårt arbetande Unión. Det blev ingen enkel uppgift för storklubben. Trots att Edwin Cardona åter fanns med i startelvan, efter en kortare skadefrånvaro, saknade Boca skärpa i avslutningslägena. Istället gjorde Nicolás Penalillo matchen enda mål efter 50 spelade minuter för Santa Fe-klubben.

Boca står stundtals inte alls att känna igen denna säsong och det finns en stor risk att man missar avancemanget till slutspelet. Laget är inte alls lika stabilt som man var i Copa Diego Maradona och Russo lyckas inte krama ur det som krävs ifrån sina spelare. Prestationen igår var helt enkelt inte tillräckligt bra.

**
Helgens sista match spelades på Estadio Monumental mellan River Plate och Colón. Santa Fe-klubben saknade Pulga Rodríguez som ådragit sig Corona och därmed satt isolerad i sitt hem istället för att göra tunnlar på planen.

I hans frånvaro gjorde Colón ändå en fullt godkänd insats och i slutändan blev det knappast någon enkel seger för River Plate. Slutresultatet skrevs till 3-2 efter att hemmalagets mål gjorts av Lucas Beltrán, Fabrizio Angileri och Gonzalo Montiel.

River hjälptes också en hel del av att Colóns Alexis Castro fick syna det röda kortet under inledningen av den andra halvleken.