San Lorenzo vann efter drömmål

San Lorenzo besegrade Platense i fredagens enda match och det bjöds på ett praktfullt drömmål av Gabriel Rojas.

San Lorenzo var ”uppe på hästen” igen efter förlusten mot Santos i kvalet till Copa Libertadores. Efter två raka segrar i ligaspelet skulle man försöka avfärda Platense på bortaplan under fredagskvällen.

Det mesta gick planenligt även om Platense bjöd på starkt motstånd. Men precis som i tidigare matcher, den här säsongen, för nykomlingen har man svårt med försvarsspelet. Man släpper till på tok för enkla målchanser och under gårdagen blev det också många mål som trillade in bakom De Olivera i målet.

När domaren blåste av matchen hade San Lorenzo vunnit med 4-2 efter mål av Federico Gattoni, Alexis Sabella, Gabriel Rojas och Franco Troyansky. Rojas mål var en riktig pärla och hans första mål någonsin i Primera Division. En cykelspark som utfördes på bästa möjliga sätt gav, där och då, San Lorenzo en 3-2-ledning som sedermera banade väg för tre nya friska poäng in på kontot.

Det känns som att det har vänt lite i ligaspelet för San Lorenzos del. Tre raka segrar är trots allt ändå ett visst statement ifrån storklubben och man placerar sig just nu på en andraplats i sin grupp. För Platenses del fortsätter poängen att lysa med sin frånvaro och deras största problem är, som sagt, att man inte lyckas täppa till bakåt.