Onsdagen med Copa Argentina: Talleres vidare efter straffdrama

Onsdagen bjöd på två stycken matcher i Copa Argentina. Det levererades både straffdramatik och en hel del mål. 

Först ut var mötet mellan Talleres och Vélez Sarsfield. Matchen spelades på Banfields hemmaplan och vi bjöds på högt tempo redan ifrån avsparken. Båda lagen ställde upp med starka elvor och känslan var direkt att det här inte skulle bli någon tråkig tillställning. 

Talleres öppnade målskyttet när Michael Santos slog in en retur i mål redan efter tretton spelade minuter. Vélez spelade på inget sätt dåligt, men Talleres försvarade sig bra och det skulle dröja ända till den sista minuten av tilläggstiden innan kvitteringen kom. Lucas Janson skickade dit kvitteringen och därmed fick matchen avgöras ifrån straffpunkten. 

Väl framme vid straffsparksläggningen blev Talleres målvakt, Marcos Díaz, stor hjälte med sina räddningar. Vélez satte faktiskt bara en av sina fyra straffar. Därmed är Talleres vidare till åttondelsfinal av cupspelet. Här kommer segraren mellan Estudiantes de Rio Cuarto och Huracán Las Heras att vänta för Córdobaklubben. 

**

Lite senare på kvällen drabbade Atlético Tucumán och River Plate samman i La Plata. Matchen avgjordes redan i den första halvleken när Federico Girotti smällde dit två stycken mål för River. Tucumán återhämtade sig litegrann under den andra halvleken, men utan att nå närmre än Leonardo Heredias reducering. 

Därmed tog sig River Plate, planenligt, vidare till åttondelsfinal där Boca Juniors väntar i ytterligare ett Superclásico. Eller som Marcelo Gallardo brukar säga; ”Om vi får möta Boca Juniors, då välkomnar vi alltid det”.