San Lorenzo förlorade det första mötet med Santos

Kvalspelet till Copa Libertadores är inne på den sista rundan och under gårdagskvällen tog San Lorenzo emot fjolårstvåan av turneringen, Santos FC, på hemmaplan.

Det hela slutade ungefär på det viset som man på förhand hade kunnat räkna ut. För även om San Lorenzo har börjat visa upp en bättre form i dom senaste matcherna, två raka segrar i ligaspelet, är man ändå en bra bit ifrån dom bästa lagen i Sydamerika. Detta blev också smärtsamt tydligt igår. 

Santos gick upp till en 2-0-ledning redan i den första halvleken och San Lorenzo var faktiskt inte ens nära att hålla jämna steg med sin motståndare. Målen ifrån Braga och Marinho satte den argentinska storklubben i en svår sits inför dom sista 45 minuterna och på något sätt handlade det mest om att minimera skadorna. 

Ángel Romero lyckades visserligen reducera till 1-2 och San Lorenzo spelade bättre under den andra halvleken där bollinnehavet jämnade ut sig ganska ordentligt. Men turen är inte med storklubben den här säsongen heller och i slutskedet av matchen kunde den blott 16-årige Angelo Borges göra 3-1 för Santos. 

Om en vecka spelas returmatchen i Brasilien och det kommer krävas ett massivt mirakel om San Lorenzo ska lyckas att ta sig vidare ifrån detta kvalspel. Mest troligt kommer man istället att få rikta in sig på gruppspelet i Copa Sudamericana.