Omgångens lag: 8 – ”Gjorde två drömmål”

Omgång 8 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Målvakt:

Juan Espinola. Godoy Cruz (1)
Kommentar:
Stod för en superb insats mot Racing Club där han gjorde flera matchavgörande räddningar.

Försvarare:

Lucas Licht. Gimnasia (1)
Kommentar:
Vad var det för mål som Lucas Licht gjorde mot Lanús i lördags? Två drömmål av den 39-årige försvarare räckte visserligen inte till några poäng, men likväl en plats i omgångens lag.

Luciano Lollo. Banfield (1)
Kommentar:
Målgörare när Banfield kom tillbaka ifrån ett 0-2-underläge mot Estudiantes och fick med sig en poäng. I vanliga fall är jag inget jättestort fan av Lollo, men äras den som äras bör.

Oliver Paz Benítez. Patronato (1)
Kommentar: Vill alltid ha det till att han heter Oscar Paz Benítez istället för Oliver Paz Benítez. Nåväl, en fin insats kröntes med ett mål mot Aldosivi i fredags. Säsongens första trepoängare trillade därmed in på Paranáklubbens konto.

Mittfältare:

Facundo Pérez. Lanús (1)
Kommentar: Dubbla mål mot Gimnasia och en genomgående utsökt insats av 21-åringen. Sammarbetet med Sand gick inte heller av för hackor.

Carlos Auzqui. Talleres (1)
Kommentar: Har kritiserat Auzqui tidigare, men han har bevisat att han kan vara en riktigt vass spelare dom senaste omgångarna. Målskytt för andra matchen i följd när Talleres tog tre poäng mot Independiente.

Carlos Tevez. Boca Juniors (1)
Kommentar: Bocas bäste spelare när man lyckades vända mot Defensa y Justicia på La Bombonera i lördags. Slog en exemplarisk passning till Zárates 2-1-mål. Stundtals helt briljant!

Matías González. Banfield (1)
Kommentar: Endast 19 år gammal, men hjärnan bakom Banfields återhämtning mot Estudiantes med sina dubbla assist. Talangerna ploppar upp ur jorden som svampar i såväl Banfield som Lanús. Otroligt roligt att se!

Anfallare:

Cristian Colman. Godoy Cruz (1)
Kommentar: Sköt Racing i sank under helgens sista match med sina dubbla mål redan i den första halvleken. Behövs att fler spelare kliver fram i Mendozaklubben och det har dom gjort på sistone.

Pepe Sand. Lanús (1)
Kommentar: Jag älskar Pepe Sand – vem gör inte det? Låg bakom det mesta mot Gimnasia även om han inte gjorde något mål. Tre assist får ändå anses som ett fullt godkänt dagsverk.

Javier Toledo. Tucumán (1)
Kommentar: Sarmiento ledde med 1-0 mot Tucumán och bortalaget var reducerade till 10 man. Men då klev Javier Toledo fram och ordnade en viktig vändning för Tucumáns del med sina dubbla mål.

Tränare:

Sebastián Méndez. Godoy Cruz (1)
Kommentar: Man har sett en förändring i Godoy Cruz under dom senaste veckorna som varit tillfredsställande. Poängen borta mot Talleres följdes i helgen upp med en seger borta mot Racing. Fyra poäng tagna ifrån två svåra bortamatcher. Oerhört starkt! Det blåser trevligare vindar i Mendozas blåa kvarter.