Utbrott av Corona i Independiente dagar innan derbyt mot Racing

Nya utbrott av Corona dyker hela tiden upp inom dom argentinska klubbarna. För någon vecka sedan var det i Sarmiento – nu är det Independiente som står näst på tur.

Det var under tisdagsförmiddagen som uppgifter sipprade ut att ett utbrott av Corona hade skett i Independiente. Bland dom som testats positivt finns bl.a. den 64-årige tränaren Julio Falcioni som redan befinner sig i riskgruppen eftersom han nyligen blivit frisk ifrån sin strupcancer.

I övrigt har flera spelare testats positivt och några blivit isolerad eftersom dom känt av symptom. Detta är onekligen alarmerande för storklubben ur många hänseenden. Först och främst pga. hälsan hos spelarna, men framförallt tränaren Falcioni. Dessutom väntar ett derby med Racing Club på lördag och flera spelare är redan borträknade ifrån den matchen. Onekligen en jobbig inledning på veckan.

Fotnot: Derbyt spelas under natten mot söndag klockan 02:00, svensk tid.