Söndagen i korthet: Vélez krossade Unión på hemmaplan

Söndagen i argentinska Primera Division innehöll lite av varje. Men det bestående intrycket var ändå att flera lag underpresterade ganska kraftigt.

Först ut var mötet mellan Newell’s Old Boys och Huracán i Rosario. Jag vet inte riktigt hur man på bäst sätt ska beskriva matchen, men någon form av mellankolisk känsla lämnade drabbningen onekligen efter sig. Newell’s började klart bäst och tog också ledningen genom Franco Negri efter endast tre minuter.

Ganska omgående gav dock hemmalaget bort initiativet som dom införskaffat sig och Huracán började så sakteligen att växa in i matchen. Kvitteringen kom också inte helt oväntat en stund senare när Nicolás Cordero nickade in en hörna ifrån höger.

Newell’s vaknade till igen och för en kort stund verkade det som att dom hade insett att dom behövde genomföra någon form av anfallsspel om inte matchen helt skulle glida dom ur händerna.

Efter knappa halvtimmen kom Jeronimo Cacciabeu perfekt till en förlupen boll och skickade dit 2-1 för hemmalaget. Men återigen valde Burgos manskap att falla alldeles för långt ner i planen. Huracán tog över och kvitteringen hängde länge i luften. Just när det såg ut som att Newell’s kanske skulle reda ut stormen fixade Cristian Nuñez 2-2 då han dök upp helt omarkerad i den bortre delen av straffområdet.

I mitt tycke gav Newell’s Old Boys bort två poäng och Burgos taktik att falla hem och bevaka är för mig väldigt svårbegriplig. Att Huracán i slutändan hade uppemot 75% av bollinnehavet säger en hel del.

**

Matchen som inleddes strax efter klockan nio på kvällen kan nog bäst beskrivas som ett sömnpiller. Colón tog emot Argentinos i en match som nog dom flesta, helst av allt, vill glömma bort.

Hemmalaget fick visserligen tillbaka två viktiga pjäser i Pulga Rodríguez samt Alexis Castro, men spelet stämde inte alls. Bolltempot var långsamt och avbrotten många. Det här var helt enkelt en sådan afton för dessa bägge lagen.

**

Betydligt mer fart blev det i mötet mellan Vélez Sarsfield och Unión som hade avspark strax efter klockan halv 12 på söndagskvällen.

Vélez spelade stundtals riktigt fin fotboll och tog också ledningen genom Hernán De la Fuente. Unión vaknade till, hade bl.a. ett skott i ribban, innan Franco Calderon fixade kvitteringen halvvägs in i den första halvleken. Men Vélez var både tyngre och skickligare i det mesta man tog sig för. Utdelningen lät inte heller vänta på sig utan Augstín Bouzat rullade dit 2-1 i slutskedet av halvleken efter ett väldigt vackert anfall.

Den andra halvleken böljade sedan en hel del fram och tillbaka innan Vélez definitivt punkterade matchen när två inhoppare i Orellano och Lucero gjorde såväl 3 – som 4-1. Vélez toppar därmed återigen sin grupp efter att Lanús lånat förstaplatsen i drygt ett dygn.

**

Kvällen avslutades i Avellaneda där Racing Club tog sig an Godoy Cruz på hemmaplan. Pizzis manskap kom ifrån en välmeriterande poäng borta mot River Plate, på Estadio Monumental, och känslan var att man kanske var på väg mot en positiv form. Den känslan skulle slaktas ganska kraftigt under söndagskvällen. I princip allt som kunde gå fel gjorde också det för Racings del.

Godoy Cruz gick upp till en 2-0-ledning i den första halvleken efter dubbla mål av Cristian Colman. Racing Club reducerade visserligen genom Tomás Chancalay, men ganska omgående utökade Godoy Cruz ledningen igen genom Tomás Badaloni. Racing reducerade sedan ytterligare en gång genom Cvitanich, men Godoy svarade upp med att göra 4-2 och därmed sätta spiken i kistan.

En genomgående väldigt svag insats av Pizzis manskap som hade stora problem med att få ordning på ett Godoy Cruz som visserligen spelade ganska bra under gårdagen.

Många lag presterade inte på önskvärd nivå under gårdagen och det finns onekligen en hel del att jobba på under den kommande veckan.