Krönika: Riktigt klok på detta Talleres blir jag nog aldrig

Talleres tog en välbehövlig seger under gårdagen mot Independiente, stod återigen för en exemplarisk insats mot en storklubb och frågan som obönhörligen dyker upp är; Var någonstans var detta lag mot Godoy Cruz?

Jag blir inte klok på detta Talleres. Jag har försökt, tro mig, men årets upplaga är verkligen som Dr Jekyll and Mr Hyde. Lika bedrövliga som Talleres var för en vecka sedan mot Godoy Cruz, lika fantastiska var dom i gårdagens möte med Independiente. Som dag och natt. Vinter och sommar. Talleres 2021 är ett märkligt lag.

Gårdagens möte med Independiente stod och vägde fram till slutskedet av den första halvleken. Plötsligt damp bollen ner framför Auzquis fötter, precis innanför straffområdet, och anfallaren drog på ett volleyskott som Sosa i Independiente mål inte hade en chans på. Auzqui firade med samma målgest som senast mot Godoy Cruz och som får minnena att återkopplas till Gabriel Batistuta.

Direkt efter ledningsmålet spelade Talleres sig elegant igenom Independientes försvar. Fragapane avslutade rakt på Sosa och slog sedan in sin retur i öppet mål. Visst, Independiente var på tok för passiva, men samtidigt går det inte att förbise Talleres magiska anfall.

I den andra halvleken fick hemmalaget inrikta sig mest på försvarsspel. Inte särskilt konstigt med tanke på att vänsterbacken Martino drog på sig sitt andra gula kort och fick promenera av planen i förtid. Elva mot tio var Independiente tyngre och Talleres hade det stundtals riktigt jobbigt. Reducering kom också – såklart var det den f.d. Talleres-spelaren Sebastián Palacios – som tryckte dit reduceringen.

När man satt och väntade på en kvittering kom plötsligt en skänk ifrån ovan. Straff till Talleres. Fram klev Valoyes och det hjälpte inte att Sosa försökte psyka honom på samma sätt som han lyckades med Bocas Villa, för en vecka sedan. Valoyes skickade målvakten åt ena hållet och bollen åt det andra. 3-1. Seger och tre poäng. Men riktigt klok på detta Talleres blir jag nog aldrig.

**

Övriga resultat under lördagen:

Gimnasia – Lanús. 2-4.
Sarmiento – Tucumán. 1-2.
Boca Juniors – Defensa y Justicia. 2-1.
Arsenal – River Plate. 0-0.