Fredagen i korthet: San Lorenzo tog sin andra raka seger

Fredagen bjöd på tre stycken matcher i Argentina där San Lorenzo bl.a. tog sin andra raka seger. 

Helgen rivstartade med mötet mellan Patronato och Aldosivi i Paraná. Hemmalaget som, inför gårdagens möte, fortfarande stod utan poäng denna säsong blev tillslut det laget som drog det längsta strået. 

Gagos Aldosivi hade svårt att få spelet att stämma och Patronato vann efter mål av Comas och Paz Benítez. Det avslutande målet tillkom i slutminuterna av matchen när Aldosivi hunnit bli degraderade till tio man efter att Indacoechea dragit på sig sitt andra gula kort för kvällen.

**

Strax efter midnatt drabbade San Lorenzo och Rosario Central samman i Buenos Aires. Två lag som famlar lite efter formen, men där hemmalaget kom ifrån en seger över Estudiantes, i den föregående omgången, och hade lite positiva vindar som blåste över sig. Det skulle också bli en match som gick helt i San Lorenzos färger.

Laget tog ledningen i den första halvleken genom Franco Di Santo, som varit en av lagets bästa spelare den här säsongen och en av få som hållit en jämn nivå. Rosario Central försökte, men det blev nästan smärtsamt tydligt att utan Marco Rubén saknar man tyngd framåt och för det mesta ser det alldeles för tafatt ut. 

I den andra halvleken hade Central marginellt mer bollinnehav, men det var San Lorenzo som skapade dom farligaste målchanserna. Avslutningen på matchen blev stökig där Central drog på sig två röda kort innan Ángel Romero kunde sätta spiken i kistan till 2-0 i den 103:e (!) matchminuten. Därmed tog San Lorenzo sin andra raka seger och gasar på i jakten kring slutspelsplatserna. Under den kommande veckan väntar dessutom det avgörande kvalspelet till Copa Libertadores mot brasilianska Santos. 

**

I fredagens sista match skulle ett Central Córdoba, som överraskat hittills, försöka krypa närmre Colón i toppen av sin grupp när man tog emot Platense på hemmaplan. Men bortalaget överraskade ordentligt och bärgade samtliga tre poäng efter ett mål av Franco Baldassarra med dryga kvarten kvar. Därmed tog Platense också sin första seger sedan premiärvinsten mot Argentinos Juniors. Onekligen välbehövliga poäng i dom nedre delarna av tabellen.