Tre matcher ni INTE får missa i helgen

Påsken är här och en ny helg med argentinsk fotboll ligger och väntar på oss.

Omgång 8 står för dörren och flera intressanta matcher väntar. Därför tänkte jag, i traditionsenlig manér, lista tre stycken matcher som jag tycker att ni borde bänka er för under den kommande helgen.

San Lorenzo – Rosario Central. Lördag klockan 00:00.

För några år sedan skulle detta förmodligen ha varit en ordentlig toppmatch mellan två av seriens bästa lag. Det är det inte idag. Såväl San Lorenzo som Rosario Central kämpar för att hitta formen och ligger båda två utanför platserna till slutspelet.

San Lorenzo gjorde en väldigt fin insats mot Estudiantes i måndag och kunde ta tre välbehövliga – och efterlängtade poäng. Förhoppningen för deras del är att man nu ska kunna rida vidare på denna våg.

Rosario Central hade en betydligt jobbigare match mot Central Córdoba. Även om Rosario Central var det bästa laget lyckades man inte att få med sig samtliga tre poäng utan Central Córdoba kvitterade i slutskedet av matchen. En röd tråd kring Rosarios problem den här säsongen, och även fjolåret, har varit i defensiven och det faktum att man släpper till alldeles för enkla mål.

Fredagens möte, även om vi precis hunnit ramla in på lördagen när avsparken väl är, bör kunna bli en högintressant match mellan två lag som behöver bevisa att man är på väg framåt och inte bakåt.

Marco Rubén har varit magsjuk och missar matchen. Mest troligt tar antingen Lucas Gamba eller Patricio Cucchi hans plats.

Förmodad startelva för San Lorenzo: Devecchi: Peruzzi, Gattoni, Braghieri, Rojas: Elías, Rodríguez, Óscar Romero: Ángel Romero, Di Santo, Melano.

Förmodad startelva för Rosario Central: Broun: Torrent, Laso, Ferreyra, Ávila, Blanco: Tanlongo, Villagra, Vecchio: Marinelli, Cucchi.

Talleres – Independiente. Lördag klockan 19:00.

Matchen mellan Talleres och Independiente, under lördagskvällen, har alla möjligheter till att bli en väldigt sevärd historia. Talleres har, som bekant, presterat bättre mot bra motstånd, men haft svårare mot sämre lag. Därför passar kanske Independiente dom som handen i handsken?

Independiente har varit en positiv överraskning den här säsongen och plockat många poäng samt visat att man är betydligt stabilare än tidigare. Dessutom känns man på allvar som en utmanare om ligatiteln i år.

Förmodad startelva för Talleres: Herrera: Tenaglia, Pérez, Hincapié, Martino: Navarro, Méndez: Valoyes, Fragapane, Auzqui: Retegui.

Förmodad startelva för Independiente: Sosa: Bustos, Barreto, Insaurrable, Costa, Togni: Blanco, Lucas Romero: Palacios, Messitini, Menéndez.

Boca Juniors – Defensa y Justicia. Lördag klockan 23:30.

Det skakar ordentligt inom Boca Juniors just nu. Russos lag har svårt att vinna i ligaspelet, tre raka matcher utan seger, och utanför planen ser det inte behagligare ut. I veckan avgick vicepresidenten, i protest, efter att ha haft samarbetssvårigheter med Riquelme och det finns även slitningar mellan olika grupperingar inom spelartruppen.

Imorgon väntar ett Defensa y Justicia som visserligen gått segerlösa i dom två senaste ligamatcherna, men känslan runt laget känns ändå mer positiv än i Boca Juniors. Beccacece har fått ett bra gensvar ifrån spelartruppen sedan han tog över rodret. Många spelare i laget är dessutom i bra form och Braian Romero är på väg tillbaka ifrån sin skada.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Andrada: Zambrano, Izquierdoz, Rojo: Capaldo, Varela, Campuzano, Zárate, Fabra: Tevez, Villa.

Förmodad startelva för Defensa y Justicia: Unsain: Breitenbruch, Frías, Meza: Paredes, Loaiza, Martínez, Benítez: Pizzini, Bou, Isnaldo.