Omgångens lag: 7 – ”Prenumererat på en plats i omgångens lag”

Omgång 7 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Målvakt:

Santiago Sosa. Independiente (2)
Kommentar: Räddade Sebastián Villas straff i slutskedet av mötet mot Boca och därmed räddade Sosa även en poäng till Independiente. Har varit en framstående spelare för storklubben ända sedan han anlände i början av hösten.

Försvarare:

Marcelo Benítez. Defensa y Justicia (2)
Kommentar: Gjorde mål i helgen igen, denna gång mot Vélez, och är därmed uppe i fyra mål på dom senaste fyra matcher. Hyfsat bra gjort av en ytterback som visserligen har en aning mer framflyttad position än en ”vanlig” ytterback.

Cristian Lema. Newell’s Old Boys (1)
Kommentar:
Nickade in kvitteringen för Newell’s mot Tucumán. Har tidigare visat att han är en målfarlig anfallare.

Leonardo Sigali. Racing Club (1)
Kommentar:
Ledargestalten i Racings försvar som lyckades hålla nollan borta mot River Plate i helgen.

Jonathan Sandoval. Argentinos Juniors (1)
Kommentar:
Nickade dit kvitteringen till 1-1 mot Arsenal. Stod för en gedigen insats när Argentinos snodde åt sig samtliga tre poäng trots att man i slutet spelade med nio man.

Mittfältare:

Tomás Belmonte. Lanús (2)
Kommentar: Belmonte är ofta en av dom mer framstående spelarna i Lanús och helgens möte med Patronato var knappast något undantag. Styrde och ställde ifrån sin mittfältspostion. Gjorde även ett av målen i 4-2-segern.

Jonathan Gómez. Argentinos Juniors (1)
Kommentar:
Hoppade in mot Arsenal och bidrog i högsta grad till Argentinos vändning. Spelade fram till Elías Gómezs segermål i slutminuterna.

Giuliano Galoppo. Banfield (3)
Kommentar:
Galoppo har prenumererat på att vara med i omgångens lag under en längre tid. Åtminstone från och till. Stod för ett vackert cykelsparksmål mot Aldosivi som innebar att Banfield undvek en tung förlust. Detta trots att man var reducerade till tio man.

Anfallare:

Milton Giménez. Central Córdoba (1)
Kommentar:
Milton Giménez har onekligen steppat upp ordentligt sedan han kom ifrån Atlanta inför den här säsongen och visar gång på gång sin klass även i Primera Division. Slog både assisten till lagets första mål – och gjorde sedan själv kvitteringen i slutskedet av matchen.

Wilson Morelo. Colón (1)
Kommentar:
I Pulgas frånvaro fick en annan rutinerad herre kliva in och fixa tre poäng till Colón i helgen. Wilson Morelos inhopp i den andra halvleken blev helt avgörande för matchens utgång och Colóns tre poäng. Fixade straffen som han själv satte till 2-1.

Franco Di Santo. San Lorenzo (1)
Kommentar:
Gjorde inget mål i segermatchen mot Estudiantes, men var trots det ändå en av planens giganter. Löper, sliter och skapar konstant möjligheter för sina medspelare som dom, för en gångs skull, tog tillvaro på i måndagens match.

Tränare:

Eduardo Domínguez. Colón (2)
Kommentar:
Har byggt upp en segermaskin med sitt Colón. Efter 7 omgångar har Santa Fe-klubben tagit 19 av 21 poäng – oerhört imponerande. Lägg därtill att man lyckades vända mot Platense i helgen trots underläge och Pulgas frånvaro. Domínguez dubbelbyte i början av den andra halvleken blev helt avgörande. Fingertoppskänsla!