Tre matcher ni INTE får missa i helgen

Det må vara landslagsuppehåll i övriga världen, men inte i Argentina. Därför passar det väl alldeles utmärkt att peka ut tre stycken matcher som ni absolut inte får missa helgen?

Omgång 7 av 13 står för dörren i argentinska Primera Division – eller Liga Profesional, eller Copa Liga de Profesional om ni så vill. Vilket som går alldeles utmärkt.

Vi har Colón och Vélez Sarsfield i toppen av sina respektive grupper. Varken Boca Juniors eller River Plate innehar just nu en av dom fyra främsta platserna i sina respektive grupper och står därmed utanför slutspelsplatserna. Men det finns, som sagt, mycket kvar att spela om. Den sjunde omgången drar igång i afton med Lanús mot Patronato klockan 23:00 (svensk tid).

Här under listar jag tre matcher som jag tycker att ni defintivt borde bänka er för under den kommande helgen. Alla tider är i svensk tid.

Defensa y Justicia – Vélez Sarsfield. Söndag klockan 21:15.

Två lag i fin form där Vélez leder sin grupp medan Defensa skuggar en bit bakom på tredjeplats. Lägg därtill att båda lagen gått vidare i cupspelet. Vélez har visat upp ett väldigt fint anfallsspel och bortsett ifrån fadäsen mot Boca Juniors är man obesegrade såhär långt.

Defensa kommer visserligen ifrån en tung förlust i ligaspelet mot Sarmiento, under den föregående helgen, men studsade tillbaka i gårdagens cupmöte med San Lorenzo. Braian Romero har missat dom senaste tre matcherna, men kan eventuellt vara tillbaka på söndag igen.

Hernán de la Fuente, i Vélez, missar matchen då han är iväg med U23-landslaget som bl.a. mötte Japan imorse och vann med 1-0 efter mål av Adolfo Gaich.

River Plate – Racing Club. Söndag klockan 23:30.

Racing har vaknat till liv en aning efter den bedrövliga inledningen på säsongen. Men trots detta imponerar man knappast fastän man vunnit fyra raka matcher (cupspelet inkluderat). Fortfarande ser spelet tveksamt ut där passningsspelet går på tok för långsamt. Nu väntar ett väldigt tufft test när River Plate står för motståndet. Lagen möttes för några veckor sedan i Supercupen och då körde River över Racing med hela 5-0.

Under den föregående helgen vann Marcelo Gallardos manskap över Godoy Cruz med 6-1 och det är knappast överdrivet att säga att formen är god i River just nu. Rafael Borré är stekhet efter att ha gjort fyra mål mot Godoy Cruz och under veckan som varit har ryktena intensifierats som placerar honom i brasilianska Grêmio. Med tanke på att anfallarens kontrakt går ut i sommar tyder mycket på att anfallaren kommer att lämna River inom en väldigt snar framtid.

Rafael Borré är stekhet just nu.

Independiente – Boca Juniors. Söndag klockan 02:00.

Independiente har imponerat stort såhär långt, sett till dom låga förväntningar som man hade på laget inför säsongen. Falcioni har fått ordning på saker och ting i storklubben och man känns mycket mer solida som lag just nu. Dock har man åkt på ett kraftigt bakslag till helgens möte med Boca Juniors. Anfallaren – och lagets lagkapten, Silvio Romero, har testats positivt för Coronaviruset och missar matchen. In på hans plats lär antingen Messiniti eller Alan Velasco komma.

Boca Juniors kommer närmast ifrån en förlust mot Talleres i ligaspelet på La Bombonera och sedan en seger i cupen mot Defensores de Belgrano i onsdags. Stämningen i truppen är det lite si och så med. Edwin Cardona lär missa helgens match också pga. en skada som hållit honom borta i dom senaste matcherna. Mauro Zárate väntas däremot få fortsatt förtroende ifrån start efter den fina insatsen i cupmatchen mot Defensores de Belgrano.

Falcioni har fått ordning på Independiente.

Det lär bli en jämn match som Independiente mycket väl kan vinna och därmed ta ytterligare kliv mot avancemang till slutspelet. För Bocas del är seger det enda som räknas för att man inte ska riskera att halka efter i gruppen.