Defensa y Justicia slog ut ett uselt San Lorenzo

Cuptorsdagen slutade på ungefär exakt det sättet som jag tror att dom flesta trodde att det skulle göra. San Lorenzo blev utslagna ur Copa Argentina efter ytterligare en bottenlöst usel insats.

Jag låg på soffan och skakade på huvudet när klockan kröp upp mot den 45 minuten. Egentligen borde jag inte ha blivit förundrad, att San Lorenzo spelar bedrövlig fotboll är knappast någon nyhet. Men likväl blev det nästan smärtsamt tydligt vilken enorm skillnad det var mellan lagen i gårdagens match. Argentinas kanske mest välskötta förening just nu, Defensa y Justicia, mot raka motsatsen i San Lorenzo.

Beccaceces lag spelade runt San Lorenzos spelare som såg ut som rundningsmärken på planen. Det var nästan smått otroligt att Defensa inte ledde med mer än 1-0 efter den första halvleken. En 3-0-ledning hade varit mer logisk sett till matchbilden.

San Lorenzo hade enormt svårt att skapa målchanser. Precis som med Racing är känslan ofta att det är elva individer som springer runt på planen istället för ett enat lag. Passningarna sitter inte, rörelsen är obefintlig och försvarsspelet är emellanåt helt bortblåst där presspelet lagt av för längesen. Det har redan börjat att tisslas och tasslas om att huvudtränaren, Diego Dabove, hänger löst. Men om man tror att det är tränaren som är San Lorenzos största problem just nu, ja då har man inte följt klubbens förfall under dom senast 6-7 åren.

Defensa vann, som sagt, helt rättvist under gårdagen efter mål av Marcelo Benítez, i den första halvleken, och inhopparen Miguel Merentiel i slutet av drabbningen. Nu väntar segraren mellan Tigre och Independiente i åttondelsfinalen och under kommande helg ska man försöka avfärda Vélez Sarsfield i ligaspelet.

För San Lorenzos del hopar sig problemen. Bröderna Romero fortsätter att vara två orosmoment. Under gårdagen blev Ángel utbytt redan i halvlek och Óscar kom aldrig in ifrån bänken. Efter matchen valde Dabove att inte uttala sig om förlusten överhuvudtaget utan satte sig direkt på bussen hem till Buenos Aires. På måndag väntar Estudiantes på bortaplan i ligaspelet. Krisen fördjupas allt mer i storklubben.