Boca Juniors vidare i cupen efter 3-0 mot Defensores de Belgrano

Boca Juniors tog sig vidare i Copa Argentina, under natten mot torsdagen, efter att ha besegrat Defensores de Belgrano med 3-0 i La Plata.

Det blev inte särskilt spännande även om Defensores Belgrano försökte skapa lite dramatik efter Bocas öppningsmål. Mauro Zárate gav storklubben ledningen efter tio minuter på straff då en försvarare i Belgrano tagit bollen med handen i straffområdet.

Boca var inte överlägsna på något sätt under den första halvleken, men höll ändå i taktpinnen. Dock var laget ganska utdraget och stundtals var avståndet mellan lagdelarna alldeles för långt. Defensores de Belgrano hade en frispark som smett precis utanför, men annars var det ganska tunnsått, vad det gällde målchanser, för Primera Nacional-laget.

Under den andra halvleken ökade Boca på till såväl 2- som 3-0 genom Emmanuel Mas och återigen Mauro Zárate. Men trots anfallarens dubbla mål var det några av ungdomarna som stod för dom mest positiva insatserna i matchen. Exequiel Zeballos gjorde en väldigt fin insats ifrån sin mittfältsposition och Augstín Obando borde gjort mål under den första halvleken.

I nästa runda kommer vinnaren mellan Atlético Tucumán och River Plate att vänta för Bocas del. Det kan med andra ord bli ytterligare ett Superclásico som lurar bakom hörnet.