Spänt i Boca Juniors – avgörande vecka för Russo?

Ikväll tar Boca Juniors sig an Defensores de Belgrano i Copa Argentina. Därefter är det ett stormöte med Independiente som hägrar till helgen. Blir det en avgörande vecka för huvudtränaren Russos framtid?

Efter helgens fadäs mot Talleres, där Boca Juniors förlorade med 2-1 efter ett sent mål av Diego Valoyes, är det spänt inom storklubben. Inte blev det heller bättre av att Izquierdoz och Fabra hamnade i ordgemäng efter det första baklängesmålet varpå Fabra gav sin lagkamrat en lavett. Boca har valt att lägga locket på kring denna situation, men spänningarna inom storklubben är märkbara.

Ikväll är det dags för inhemskt cupspel och även om alla turneringar är viktiga för Boca Juniors kan man nog konstatera att kvällens match har extra stor betydelse efter dom senaste dagarnas turbulens.

För motståndet står andradivisionslaget Defensores de Belgrano och spontant kan det kännas som en överkomlig uppgift, men då tror jag att man eventuellt misstar sig lite. Boca hade ganska stora problem med att ta sig vidare ifrån den förra rundan i Copa Argentina mot det betydligt mer anonyma Claypole (fjärdedivisionen) och med det i bagaget ter sig kvällens match inte lika enkel.

Russo kommer att göra några förändringar i laget jämfört med den senaste matchen mot Talleres och flera av dom yngre spelarna lär få chansen ifrån start.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Rossi: Buffarini, Zambrano, Rojo, Mas: Zeballos, Varela, Almendra, Obando: Zárate, Soldano.

Till helgen väntar en tuff bortamatch, för Boca, mot ett pånyttfött Independiente och för deras del är nästan en seger nödvändig för att inte halka efter kring slutspelsplatserna.

Det har börjat cirkulera rykten som säger att Russos fortsättning i storklubben kan vara på upphällning. Frågan är om dom kommande dagarna definierar ifall huvudtränaren får fortsätta i storklubben eller inte.