Omgångens lag: 6 – ”Talleres viktigaste spelare”

Den sjätte omgången av Primera Division är färdigspelad och därför kommer här omgångens bästa elva.

Målvakt:

Sebastián Meza. Huracán (1)
Kommentar: Gjorde flera matchavgörande räddningarna när Huracán tog tre efterlängtade poäng i helgens möte med Patronato. Hade det inte varit för Mezas fantastiska insats i målet hade det förmodligen slutat annorlunda. 

Försvarare:

Marcelo Weigandt. Gimnasia (2)
Kommentar: Weigandt är en otroligt spännande högerback som är väldigt farlig offensivt. Gjorde öppningsmålet i helgen när Gimnasia besegrade Tucumán med 2-0. 

Alex Vigo. River Plate (1)
Kommentar: Gjorde en fin insats mot Godoy Cruz och fick dessutom slå assisten till ett av målen. 

Luis Abram. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar: Stod för en stabil insats mot Independiente och krönte sin insats med att avgöra i slutskedet. 

Mittfältare:

Johan Carbonero. Gimnasia (1)
Kommentar: Carbonero var väldigt framträdande för Gimnasia under Copa Diego Maradona, i höstas, men har försvunnit lite mer under inledningen på årets säsong. Mot Tucumán var han dock en av dom bästa spelarna på planen och stod för ett av målen i Gimnasias 2-0-seger. 

Diego Valoyes. Talleres (1)
Kommentar: Valoyes är utan tvekan Talleres viktigaste spelare oavsett om han spelar på en kant eller som anfallare längst fram. Avgjorde mot Boca Juniors i helgen på La Bombonera. 

Francisco Grahl. Aldosivi (1)
Kommentar: Grahl har stått för två riktigt fina frisparksmål den här säsongen. Först skruvade han dit ett mot Colón i omgång två och nu senast i helgen var det dags igen när Aldosivi besegrade San Lorenzo med 2-1 på bortaplan. Har en otroligt fin vänsterfot. 

Julián Álvarez. River Plate (1)
Kommentar: En av hjärnorna bakom River Plates 6-1-seger över Godoy Cruz i helgen. Álvarez stod för tre assist och ett mål ifrån sin anfallsposition (uppsatt som mittfältare här för att få ihop en duglig formation). 

Anfallare:

Jonathan Torres. Sarmiento (1)
Kommentar: Överraskade nog inte enbart Defensas målvakt Unsain när han drog på ett långskott efter endast sex minuters spel i helgens möte. Stod för ytterligare ett mål när Sarmiento tog tre välbehövlig poäng på hemmaplan. 

Rafael Borré. River Plate (1)
Kommentar: Gjorde fyra (!) mål på Godoy Cruz i helgen. FYRA. Det behövs egentligen inte en längre motivering än så. 

Luciano Pons. Banfield (1)
Kommentar: Banfields derbykung i helgen mot Lanús med sina två mål i början av den andra halvleken. Båda målen tillkom när bortalaget var som mest sårbara och i slutändan innebar dom en derbyseger för Banfield.

Tränare:

Mario Sciacqua. Sarmiento (1)
Kommentar: Inför lördagens möte med Defensa y Justicia konstaterades inte mindre än 17 nya fall av Corona i Sarmiento. Långtifrån alla var spelare, men det påverkade såklart ändå förberedelserna inför helgens match. Trots detta lyckades Sciacqua och hans lag att mobilisera ny kraft och tog tre blytunga poäng mot Defensa y Justicia. Otroligt imponerande!