Blir Frank Kudelka Huracáns nye tränare?

Det står klart att Israel Damonte lämnar sitt uppdrag som huvudtränare för Huracán. Imorgon gör han sin sista match som tränare för laget – men vem tar egentligen över?

Efter en knackig inledning på säsongen, och med en dålig avslutning på den förra, blev det oundvikligt för Huracáns sportsliga ledning att inte ta beslutet att låta huvudtränaren Israel Damonte lämna sitt uppdrag. I morgondagens möte med Patronato leder han sitt Huracán för sista gången.

Huvudtränaren har lett sitt ”El Globo” i 26 matcher där han tagit 33% av poängen. I dom senaste nio matcherna har Huracán gått segerlösa ifrån samtliga och därför blev tillslut situationen ohållbar. Damonte köpte förklaringen ifrån ledningen och dom båda lämnar som goda vänner. Faktum är att uppgörelsen blev så pass positiv att Huracán beslutade att ge Damonte lön för resterande delen av hans kontrakt, vilket var året ut. 

Nu är dock frågan vem som kommer att ta över rodret i Huracán. Den sportsliga ledningen i klubben vill helst ha en ersättare på plats till den kommande helgens omgång mot Gimnasia och därför är arbetet redan i full gång. Enligt uppgifter i Argentina är Frank Kudelka det hetaste spåret för Huracáns del. Tränaren lämnade nyligen Newell’s Old Boys och är därmed fri att gå vart han vill. Övriga kandidater ska vara Sergio Rondina (Arsenal) och Pablo Lavallén som även han står utan kontrakt. 

Ledningen ska ha haft ett första möte med Kudelka som blev väldigt positivt och överlag verkar 59-åringen vara det hetaste alternativet just nu. Tränaren har också en historik inom klubben då han tränade laget mellan 2013 och 2014. Under denna epok ledde han laget till bl.a. en minnesvärd kvartsfinal i Copa Argentina och han ska fortfarande ha flera goda kontakter kvar med ledande personer i styrelsen. 

Det som också talar till Kudelkas fördel är att Sergio Rondina ska ha uttryckt sig ovillig att lämna sitt uppdrag med Arsenal Sarandí och därför ser den lösningen inte särskilt realistisk ut. Pablo Lavallén skulle i och för sig vara ett fullgott alternativ, men styrelsen värderar Kudelka högre och har i sådana fall den f.d. Colon-tränaren som plan B. 

Mest troligt kommer den nye tränaren att finnas på plats under inledningen av den kommande veckan. Är det dags för Frank Kudelkas andra sejour i Huracán?