San Lorenzo vidare i Copa Libertadores

San Lorenzo är vidare i Copa Libertadores efter att ha besegrat Universidad de Chile med 2-0 på hemmaplan.

Det har varit mycket stök kring San Lorenzo den senaste tiden. Laget har inte alls presterat på ett tillfredsställande sätt i ligaspelet och huvudtränaren Diego Dabove har varit ifrågasatt. Samtidigt har den mest kraftfulla kritiken kommit mot klubbledningen och spelarna som många supportrar är rörigt eniga om inte håller måttet för att spela i en storklubb som San Lorenzo.

Att man skulle lyckas ta sig vidare i kvalet till Copa Libertadores kändes, på förhand, långtifrån säkert. Efter 1-1 i Chile hade man dock skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen och matchen i Argentina, under gårdagen, blev en hyfsat bekväm 2-0-seger. 

Men trots avancemanget är såklart inte saker och ting helt frid och fröjd inom San Lorenzo. När Ángel Romero blev utbytt under gårdagen såg han märkbart förbannad ut på tränaren och dom båda sågs ha en argumentation mellan varandra innan anfallaren tillslut satte sig på bänken. Detta är inte första gången som bröderna Romero har hamnat i blickfånget, vad det gäller kontroverser, sedan dom kom till San Lorenzo. Paraguayanerna ska inte komma särskilt bra överens med någon annan spelare i truppen förutom varandra och detta har givetvis gjort att dom spekulerats vara på väg bort ifrån storklubben.

Dock är dom båda fortfarande viktiga för San Lorenzos del. I gårdagens möte visade t.ex. Ángel hur fundamental han är i offensiven. Han var en av dom bästa spelarna på plan innan han blev utbytt och bidrog innan dess med väldigt mycket.

Ángel passade bl.a. först fram till Franco Di Santos 1-0-mål, innan han själv satte dit 2-0 i början av den andra halvleken. Óscar kom dock inte in under gårdagen och har fått mindre speltid än normalt under inledningen på den här säsongen.

Universidad de Chile var förvånansvärt bleka och hade bara två avslut på mål under gårdagskvällen. San Lorenzo är därmed klara för nästa kvalrunda, den sista innan gruppspelet, och här väntar ett betydligt svårare motstånd i fjolårstvåan av turneringen – Santos.