Onsdagens cupmatcher

Under onsdagen spelades tre matcher i Copa Argentina och här kommer en kortare summering av dessa matcher.

I kvällens första match besegrade San Telmo ett starkt kämpande Deportivo Laferrere med 2-0. Bortalaget, som håller till i fjärdedivisionen, stretade emot ordentligt men fick tillslut se sig slagna av nykomlingen i Primera Nacional. Båda San Telmos mål gjordes av Ricardo Ramírez. 

Lite senare på kvällen var det dags för Colón och Argentinos att mötas. Två stycken väldigt formstarka lag som båda kom ifrån segrar i den senaste ligaomgången, men där bägge lagen vilade spelare i denna cupmatch. Argentinos gick tillslut segrande ur drabbningen efter att Gabriel Avalos gjort matchens enda mål redan i den första halvleken. 

Colón hade inte riktigt samma flyt i spelet som man blivit bortskämd med i ligaspelet under dom senaste veckorna. Avsaknaden av bl.a. Alexis Castro, som är skadad, kan bli kännbart framöver. 

I onsdagens sista match hade Racing enorma problem med Sportivo Belgrano, som till vardags håller till i tredjedivisionen. Efter att ha hamnat i underläge fick Racing kämpa något enormt för att ta sig vidare och det var först under matchens sista minuter som dom tre avgörande målen kom. 

Något som var slående igen var att Racing har chockerande svårt att kontrollera sina matcher. Även mot lag som, på pappret, är mycket sämre och inte alls förfogar över den trupp som storklubben har. Tillslut gick Racing vidare, men det var knappast någon tillfredsställande insats som Pizzis manskap bjöd på.