Premiäromgången i Primera Nacional: Atlanta vann derbyt

Premiäromgången är färdigspelad i Primera Nacional och den bjöd på en hel del oväntade resultat. Därför kommer här en kort genomgång kring den första omgången av Primera Nacional. 

Med tanke på att Primera Nacinal innehåller 35 lag den här säsongen blir det väldigt många matcher per omgång. Jag kommer inte att gå igenom exakt alla utan tänkte ta fram några guldkorn och resultat som stack ut lite extra. 

Omgången inleddes i fredags med San Martín de San Juan mot Atlético Rafaela. Det blev en väldigt underhållande match mellan två lag som säkerligen kommer att befinna sig på den övre halvan när vi summerar säsongen. Lucas Campana blev stor matchhjälte för San Martín efter att ha hoppat in med 17 minuter kvar och avgjort matchen med sina dubbla mål i slutskedet.

Annars måste jag flagga lite extra för Rafaelas Ayrton Portillo som gjorde en väldigt fin match och krönte insatsen med ett mål. Mittfältaren är bara 20 år gammal och visade redan i höstas att han har en enorm potential i sig. Värt att notera i övrigt var att även den gamle veteranen Claudio Bieler återigen hamnade i målprotokollet för Atlético Rafaelas del. 

Slutresultatet skrevs till 4-2 för San Juan och därmed fick dom en smakstart på säsongen. 

**

Tre stycken nykomlingar gick segrande ur sina respektive premiärmatcher. Club Guëmes besegrade Ferro med klara 2-0, Tristán Suárez hade inga som helst problem med att utmanövrera ett blekt Almagro på bortaplan med 3-1 och Almirante Brown besegrade, något överraskande, Estudiantes de Buenos Aires med 2-1 på hemmaplan. 

I Tristán Suárezs drabbning gjorde nyförvärvet ifrån Atlanta, Joaquin Molina, dubbla mål och blev stor matchhjälte för nykomlingarna som därmed också gick segrande ur sin allra första match någonsin i Primera Nacional. 

Även om dom övriga två nykomlingarna, San Telmo och Deportivo Maipú, inte vann sina premiärer gick dom inte tomhänta därifrån. Båda två lyckades nämligen knippa varsin poäng mot Barracas Central respektive Estudiantes de Rio Cuarto. 

**

Omgången rundades av med ett derby mellan Chacarita Juniors och Atlanta i Buenos Aires. Detta Clásico, som har sina rötter i området Villa Crespo i Argentinas huvudstad, vanns av Atlanta efter att Ignacio Colombini nickat dit matchens enda mål redan efter nio spelade minuter. 

I övrigt blev det ett väldigt stökigt derby där såväl spelare som ledare hamnade i bråk med varandra vid ett flertal tillfällen. Domaren visade totalt ut tre spelare (två i Atlanta och en i Chacarita) och ytterligare sex gula kort delades ut. 

**

Såhär slutade matcherna i premiäromgången:
San Martín de San Juan – Atlético Rafaela. 4-2.
Almagro – Tristán Suárez. 1-3.
Deportivo Riestra – Quilmes. 0-1.
Club Güemes – Ferro. 2-0.
San Martín de Tucumán – Alvarado. 0-0.
Estudiantes de Rio Cuarto – Deportivo Maipú. 1-1.
Brown Adrogue – Guillermo Brown. 1-0.
Belgrano – Tigre. 2-1. 
All Boys – Deportivo Morón. 1-3.
Almirante Brown – Estudiantes de Buenos Aires. 2-1.
Santamarina – Gimnasia Jujuy. 2-1.
Gimnasia Mendoza – Agropecuario. 2-0.
Defensores de Belgrano – Instituto. 0-0.
San Telmo – Barracas Central. 1-1.
Villa Dalminé – Independiente Rivadavia. 0-0.
Nueva Chicago – CA Mitre. 1-2.
Chacarita Juniors – Atlanta. 0-1.