Måndagen i korthet: Independiente körde över Sarmiento

Måndagen bjöd på en hel del mål och tre stycken segrar för hemmalagen. Här är en summering av gårdagens matcher i Primera Division. 

Det är alltid roligt när man får se många mål och gårdagen i Argentina bjöd på just detta. Strax efter klockan elva på kvällen drog två stycken matcher igång parallellt. Rosario Central tog sig an Arsenal på hemmaplan och Tucumán gjorde likadant med Patronato. 

I den förstnämnda drabbningen bjöds vi på en match som jag tror slog något inofficiellt rekord i felpassningar. Jag har sällan skådat en mer hafsig och ovårdad match där lagen nästan verkade tävla om att slå bort flest bollar. 

Hursomhelst tog Rosario Central ledningen i slutet av den första halvleken genom Damián Martínez. Arsenal hade sedan flera god möjligheter att kvittera, men utan att det gav något resultat. Istället gick hemmalaget upp till en 2-0-ledning med endast åtta minuter kvar på matchklockan. Inhopparen Martín Rabunal nådde först – och högst på ett inspel ifrån högerkanten och kunde nicka in 2-0. 

Arsenal reducerade sedan visserligen genom Lucas Albertengo, på stopptid, men då hade redan tåget lämnat perrongen. Rondinas lag har nu förlorat samtliga av sina fem inledande matcher och ligger sist i sin grupp. För Centrals del innebar dom tre poängen en knuff uppåt i tabellen och lite andrum för huvudtränare Kily González. 

I matchen som spelades parallellt tog Patronato något överraskande ledningen genom Dylan Gissi efter bara sexton spelade minuter. Tucumán repade sig dock tämligen omgående och hann med att göra såväl 1-1 som 2-1 innan halvleken var till ända. Det första målet borde dock inte ha godkänts då Guillermo Acosta befann sig i offsideposition innan han sköt in bollen i mål. Något som domaren missade. 

Tucumán trummade sedan igång ordentligt under den andra halvleken och utökade sin ledning genom först Oscar Benítez och sedan Ramiro Ruíz Rodríguez. Att Patronato sedan tröstmålade på stopptid gjorde inte särskilt mycket. Tucumán tog sin första seger för säsongen medan Patronato, precis som Arsenal, alltjämt är utan någon trepoängare.

**

I kvällens sista match fick vi se ett hungrigt Independiente köra över nykomlingen Sarmiento med hela 6-0. Laget ifrån Junín hade ingenting att sätta emot Falcionis lag utan föll ihop redan under den första halvleken när Independiente gick upp till en 4-0-ledning. 

Samtliga tre anfallare, Palacios, Romero och Menéndez, gjorde två mål vardera och visade upp ett kombinationsspel som jag är övertygad om att tränaren njöt av. För Sarmientos del var det knappast en angenäm upplevelse och det enda som gäller nu är att glömma bort denna match så fort som möjligt. 

Tack vare segern toppar nu Independiente sin grupp med 12 poäng på fem matcher.