Germán Burgos: ”Newell’s har anförtrott sig till mig”

Germán Burgos är ny tränare i Newell’s Old Boys och under tisdagen anlände han till Argentina. 

Efter att ha varit assisterande tränare till Diego Simeone under en längre tid valde Germán Burgos för ett tag sedan att satsa på en egen karriär som huvudtränare. 

Sedan några dagar tillbaka har det stått klart att han kommer att ta över efter Frank Kudelka i Newell’s Old Boys. Under tisdagen anlände han till landet och gav också sina första intryck kring sitt kommande jobb. 

”Att återvända till mitt hemland var en av anledningarna. Jag känner mig väldigt glad, framförallt för det förtroende som jag fått ifrån Newell’s, att fr.o.m. nu är detta mitt lag. Detta projekt lockade mig, sättet som dom städat upp inom klubben den senaste tiden, det är svårt, men dom har lyckats. Vi kommer göra allt för att vara väl förbereda inför mötet med Unión på fredag”. 

Burgos pratade även litegrann om sina erfarenheter i Europa och vad han tar med sig in i sitt nya arbete. 

”Jag har varit överallt. Tävlat i Champions League, Europa League, La Liga, Copa del Rey och Segunda. Jag har varit involverad i samtliga divisioner i Spanien sedan jag gick dit. Nu är det dags att ta ett kliv framåt, precis som jag alltid gjort. Newell’s har anförtrott sig till mig och jag till dom”.

Han har redan hunnit prata med spelarna, även om han inte mött dom på plats i Rosario ännu. 

”Jag pratade med dom via zoom ifrån Spanien och berättade lite om hur vi tänker arbeta framöver. Träningen som dom utförde igår var något vi hade förberett precis som vi kommer göra ända fram till matchen mot Unión på fredag, och sedan framöver”.