Stort utbrott av Corona i Racing

Under måndagen kom det dystra beskedet att sex personer i Racing, varav tre är spelare, har smittats av Coronaviruset.

Det blev visserligen tre poäng i helgen för Racing, och Pizzis manskap inkasserade därmed sin andra raka seger i ligaspelet, men inledningen på den nya veckan blev inte lika munter.

På måndagen stod det nämligen klart att ytterligare sex personer inom klubben har testats positivt för Coronaviruset. Tre av dessa är spelare och det ska röra sig om Gabriel Arias, Carlos Alcaraz och Tiago Banega som blivit smittade. Dessa adderas till Gastón Gómez, Marcelo Díaz och Alexis Soto som alla smittats sedan tidigare. Utöver detta ska två massörer och en fystränare också ha testats positivt.

Detta gör att Pizzi får pussla om ordentligt i sin startelva till mötet med Sportivo Belgrano i Copa Argentina på onsdag. Med tanke på att såväl förste – som andremålvakten har insjuknat i Corona kommer tredjemålvakten Matías Tagliamonte att få stå i mål. Det är också högst troligt att en spelare som Banega skulle ha fått speltid på onsdag när Pizzi säkerligen kommer vilja rotera i startelvan.