Poängräddaren Palavecino: ”Tur inte Gallardo bytte ut mig”

Nyförvärvet ifrån Deportivo Cali räddade en poäng i derbyt mot Boca Juniors, men var på väg att bli utbytt när målet kom.

Agustín Palavecino har knappt hunnit bli varm i kläderna sedan han kom till River Plate ifrån colombianska Deportivo Cali. Den offensive mittfältare, som är fostrad i Platense och kusin till Erik Lamela, fick dock förtroende ifrån start i sitt första Superclásico någonsin under gårdagskvällen. 

När matchen summerades hade han dessutom blivit poängräddare med sitt 1-1-mål för River. Men det fanns faktiskt en risk att han inte hade fått gjort det där målet. Gallardo hade nämligen förberett ett byte där mittfältare skulle gå av, till förmån för Zuculini, när Palavecino plötsligt nickade dit kvitteringen på ett vackert inlägg av Angileri.

”Det var tur att Gallardo lät mig spela lite till” sa han med ett leende på läpparna efteråt. 

”Jag är nöjd med att ha gjort kvitteringsmålet. Mycket glad över det. Vi skapade tillräckligt mycket för att vinna idag, och nu måste vi åka till Mendoza i nästa vecka för att bärga tre poäng istället”. 

Angående målet var Palavecino först inte säker på att bollen hade gått in i målet.

”Jag satte dit huvudet och visste först inte om den gått in eller inte. Sen hörde jag mina lagkamrater jubla och då gjorde jag det också”.