Delad pott i derbyt på La Bombonera

Det blev delad pott när Boca Juniors och River Plate drabbade samman på La Bombonera under söndagskvällen.

Som brukligt när det vankas Superclásico rensas kupongen ifrån övriga matcher i Argentina och allt fokus läggs på detta stora derby. Visserligen drabbade Banfield och San Lorenzo samman några timmar senare, men varken innan – eller under derbyts gång fanns det någon annan match i Argentinas högsta division som kunde stjäla fokuset ifrån händelserna på La Bombonera.

Det blev inte det mest minnesvärda derbyt som vi sett genom historien, men likväl var det många känslor som var inblandade i denna match. Boca saknade Edwin Cardona och valde därför en mer defensiv inställning till matchen. Russos lag sjönk lågt ner i planen, gav över initiativet till River och satsade på omställningar. Det bar onekligen frukt. 

I slutet av den första halvleken iscensatte man en väldigt snabb kontring. Tevez klackade elegant fram bollen till en framrusande Capaldo som störtade in i straffområdet varpå Díaz kom alldeles försent in och välte omkull Boca-spelaren. Straff för hemmalaget och chans till ledning i derbyt. 

Fram klev Sebastián Villa och med en stenhård straff, mitt i målet, gav han Boca ledningen. Hemmalagets kontringar vållade stora problem för River som hade svårt att få ordning på alla framrusande Boca-spelare. Armani fick gång på gång agera räddande ängel i målet och det kändes som att ett 2-0-mål hängde i luften. 

Plötsligt kom dock två situationer som skulle förändra matchbilden. Först nådde Palavecino högst på ett inlägg ifrån Angileri och nickade in kvitteringen för River Plate. Strax därefter drog Zambrano på sig sitt andra gula kort och Boca var plötsligt reducerade till tio man. Med en man mer kontrollerade River ännu mer av bollinnehavet, men det var Boca som hade dom farligaste målchanserna. Exakt tio minuter senare fick även Casco syna det röda kortet och lagen avslutade tio mot tio. 

Det var långtifrån det mest välspelade Superclásicot som vi sett genom åren. Boca skapade dom bästa målchanserna och borde förmodligen ha vunnit om det inte varit för att Franco Armani storspelade i målet. Det blev delad pott i derbyt på La Bombonera.