Lördagen i Argentina: Pulga-show i La Plata

Lördagen i Argentina bjöd på fem stycken matcher i Primera Division. Här kommer en kortare summering av dessa drabbningar.

Lördagen inleddes med två stycken matcher strax efter klockan nio på kvällen. Talleres tog sig an Vélez Sarsfield på hemmaplan medan Platense drabbade samman med Racing i Buenos Aires. 

Talleres och Vélez spelade en ganska slätstruken första halvlek som inte innehöll särskilt många målchanser. Dom sista 45 minuterna bjöd däremot på desto mer. Talleres mittback Rafael Pérez drog på sig sitt andra gula kort efter bara fyra minuter och därefter duggade motgångarna tätt för hemmalaget. 

Luca Orellano dunkade dit 1-0 för Vélez innan domaren pekade på straffpunkten för bortalaget. Fram steg Thiago Almada, men på något sätt lyckades stortalangen att skjuta bollen utanför målburen.

Talleres fick lite ny energi och Medinas byten ingöt nytt hopp. Michael Santos var inblandad i flera målsituationer och borde förmodligen gjort något – eller några mål. Mest slående var dock att Diego Valoyes får dra ett enormt stort lass, offensivt, i Talleres. I princip alla farligheter kommer ifrån honom. Córdobaklubben fortsatte att pressa ner Vélez, men bortalaget höll undan och bärgade tre blytunga poäng i toppen av sin grupp.

I matchen som spelades parallellt besegrade Racing ett hårt kämpande Platense med 2-0. Återigen gjorde inte Pizzis lag någon vidare match, men fick ändå med sig samtliga poäng efter mål av Lorenzo Melgarejo och Iván Maggi. 

**

Lite senare på kvällen fick vi se Defensa y Justicia göra processen kort med Newell’s Old Boys. I Fran Kudelkas sista match som huvudtränare för Rosarioklubben körde Defensa över hans lag med hela 4-0. Spelaren på allas läppar var utan tvekan vänsterbacken Marcelo Benítez som skickade dit två stycken praktfulla drömmål. 

Newell’s skapade inte särskilt mycket bortsett ifrån en hård frispark ifrån Nacho Scocco i slutet av den första halvleken. Efter pausen utökade Defensa på till både 3 – och 4-0 genom Walter Bou och Francisco Pizzini. 

Jämsides med denna match skulle Argentinos försöka rida vidare på den positiva känslan som segern över River Plate, på Estadio Monumental, hade inbringat i måndags – något man också lyckades med. Godoy Cruz hade inte mycket att sätta emot när Gabriel Militos lag vann med 2-0 efter mål av Gabriel Avalos och Elias Gómez. 

**

Kvällens sista match, och den som fick avrunda alltsammans, blev ett toppmöte mellan två obesegrade lag i Estudiantes och Colón. Bortalaget, som fram tills gårdagens match, hade vunnit samtliga av sina fyra inledande matcher var proppfulla med självförtroende. 

När allt summerades var det också Colón som drog det längsta strået. Laget ifrån Santa Fe vann med 2-0 efter dubbla mål av lagets stora artist, Luis ”Pulga” Rodríguez. Anfallaren är onekligen i sitt livs form och båda målen i nattens match var några riktiga delikatesser. 

Segern innebär också att Colón nu har gjort den bästa säsongsinledningen någonsin i klubbens snart 116-åriga historia. Imponerande!