Kudelka inför sin sista match: ”Tacksam över att ha fått träna Newell’s”

Frank Kudelka kommer att göra sin sista match som huvudtränare för Newell’s Old Boys när Rosarioklubben möter Defensa y Justicia under lördagskvällen. 

Det viskades om det redan i början av veckan och under fredagen kom bekräftelsen. Frank Kudelka kommer att lämna sitt uppdrag som huvudtränare för Newell’s Old Boys. Efter en tveksam inledning på säsongen, med endast en poäng på fyra matcher, var det nästan ett oundvikligt scenario. Under gårdagen pratade huvudpersonen själv om sitt avsked.

”Jag har gett allt och känner mig väldigt tacksam över att ha fått tränat Newell’s. Jag har känt mig väldigt bekväm tack vare alla medarbetare i klubben och supportrarna”.

När Kudelka kom till Newell’s för snart två år sedan låg laget illa till i nedflyttningstabellen och hade under en längre tid presterat dåligt. Snabbt lyckades dock tränaren vända på skutan och tog dessutom Newell’s till spel i Copa Sudamericana. Snabbt blev Kudelka nästan lika populär bland Newell’s supportrar som han varit bland Talleres motsvarighet i Córdoba, under sin epok där. 

”Jag kommer att leda laget ikväll som om det var min första match för klubben. Jag kommer att ge allt. Förhoppningsvis låter gud mig ta avsked med en seger. Jag hamnade i en jobbig period där resultaten gått emot och där klubben samtidigt genomgår en turbulent politisk situation”.

Ikväll leder Frank Kudelka Newell’s Old Boys för sista gången och förhoppningsvis får han avsluta med en seger. Som ny tränare för Rosarioklubben ryktas det om Germán Burgos – Diego Simeones f.d. parhäst i Atlético Madrid.