Tre matcher ni INTE får missa i helgen

En ny helg står för dörren och därför passar det väl alldeles utmärkt att gå in på djupet kring tre stycken matcher man inte borde missa i den argentinska högstadivisionen?

Vi kommer att bjudas på flera godbitar under den kommande helgen i Argentina. Det vankas Superclásico, men även flera högintressanta matcher i gruppernas toppskikte.

Talleres – Vélez Sarsfield. Lördag klockan 21:10.

Två lag som inte kommer ifrån sina bästa insatser i den förra omgången. Vélez åkte på en ordentlig omgång mot Boca Juniors och förlorade med hela 7-1. Talleres å sin sida fick slita hårt för att nå ett oavgjort resultat borta mot Sarmiento.

I hemmalaget saknas alltjämt Juan Komar som fortfarande dras med skadeproblem. Även Joel Soñora missar helgens möte efter att ha dragit på sig en skada i förrförra matchen mot Newell’s Old Boys.

Enligt den lokaltidningen La Voz vill Medina fortsätta med Retegui som anfallare då han är nöjd med spelarens insatser den senaste tiden. Personligen hade jag hellre sett Parede komma in och flyttat upp Auzqui i anfallet.

För Vélez del förfogar Pellegrino över en nästan helt skadefri trupp. Högerbacken Tomás Guidara utgick dock redan efter nio minuter, mot Boca, och kommer saknas i backlinjen även mot Talleres. I hans ställe kommer Hernán De La Fuente att komma in.

Med tanke på storförlusten senast finns det såklart en chans att Pellegrino gör vissa förändringar i startelvan. Den kanske mest troliga är att Ricky Álvarez tar Mancuellos plats på mittfältet.

Förmodad startelva för Talleres: Marcos Díaz: Tenaglia, Pérez, Hincapié, Díaz: Navarro, Méndez: Valoyes, Fragapane, Auzqui: Retegui.

Förmodad startelva för Vélez: Hoyos: De La Fuente, Amor, Abram, Ortega: Galdames, Álvarez: Orellano, Almada, Janson: Lucero.

Defensa y Justicia – Newell’s Old Boys. Lördag klockan 23:20.

Defensa y Justicia spelar stundtals en väldigt trevlig fotboll och borde förmodligen vunnit mot Gimnasia i den förra omgången. Beccacece är tillbaka som huvudtränare och frågan är ifall han kan upprepa samma resultat som senast han var i föreningen.

I Newell’s Old Boys är kräftgången ett faktum. Laget inkasserade sin tredje förlust på fyra matcher i den förra omgången mot Independiente och man har ännu inte vunnit denna säsong. Tränaren Frank Kudelka har bett om en match till för att lyckas vända på skutan, men ryktena säger att styrelsen redan har bestämt sig för att sparka tränaren. Utöver detta saknas sex spelare pga. skada till mötet med Defensa y Justicia. Får vi se ett desperat Newell’s på lördag?

I hemmalaget är, som sagt, läget lite ljusare. Fernando Meza saknas efter att ha dragit på sig ett rött kort mot Gimnasia och in på hans plats lär Juan Rodríguez komma.

Förmodad startelva för Defensa y Justicia: Unsain: Brítez, Frías, Rodríguez, Benítez: Pizzini, Fernández, Larralde, Isnaldo: Romero, Bou.

Förmodad startelva för Newell’s Old Boys: Aguerre: Nadalín, Lema, Cabral, Negri: Fernández, Pérez: Giani, Maxi Rodríguez, Sordo: Scocco.

Boca Juniors – River Plate. Söndag klockan 22:00.

Ett Superclásico kittlar såklart alltid, även om ett derby utan publik inte är i närheten av lika roligt som med åskådare. Men vi tar vad vi får och givetvis kommer även denna match att bli sevärd.

Boca Juniors hade en trevande inledning på säsongen fram tills förra helgen då man plötsligt exploderade och körde över Vélez Sarsfield med hela 7-1. Firman Cardona-Villa är i högform och Tevez ser yngre ut för varje dag som går. Dock är inte allt frid och fröjd i Boca. Såväl Cardona som Tevez är frågetecken inför söndagens match efter att ha klivit av fredagens träning med skadekänningar. Lördagen kommer avgöra om dom finns med eller inte.

River Plate kommer ifrån en tveksam insats mot Argentinos Juniors. Efter att ha kört över Racing i Supercupen med hela 5-0 var det nog många som trodde att storklubben även skulle göra processen kort med El Bicho – så blev det inte. Argentinos försvarade sig bra och avgjorde i slutskedet med matchens enda mål.

Mycket tyder på att Jonathan Maidana kommer att gå in i River Plates mittlås. Veteranen satt på bänken senast, och kom in i andra halvlek, men verkar nu vara redo för sin första start sedan återkomsten. Frågan är dock vem han petar. Mest troligt blir det Martínez som får stå åt sidan.

Offensivt ser Gallardo ut att köra vidare med Carrascal och De La Cruz på mittfältet och i anfallet rubbas inte Borré samt Suárez.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Andrada: Zambrano, López, Izquierdoz: Capaldo, Medina, Campuzano, Cardona, Fabra: Tevez, Villa.

Förmodad startelva för River Plate: Armani: Díaz, Maidana, Rojas: Casco, Pérez, Angileri: De La Cruz, Carrascal: Borré, Suárez.