Di Santo räddade oavgjort för San Lorenzo i Chile

Det såg ganska mörkt ut för San Lorenzo med en man mindre och underläge 1-0. Men då dök Franco Di Santo upp som räddaren i nöden och gav den argentinska storklubben ett helt okej utgångsläge inför returen. 

Formen på San Lorenzo har knappast varit något att skriva hem om under dom senaste veckorna. En poäng på tre ligamatcher rimmar knappast med vad storklubben har för ambitioner och därför kändes det väldigt ovisst när man gav sig in Copa Libertadores-kvalet under gårdagskvällen. 

För motståndet stod Universidad de Chile och även om dom inte heller genomgår sin bästa period i historien just nu är man ändå en respektingivande storklubb i Sydamerika. 

Gårdagsmatchen inledde trevande. Den första halvleken var ingen höjdare på något sätt inne på Estadio Nacional i Chiles huvudstad Santiago. San Lorenzo gav nästan över allt initiativ till Universidad som i sin tur hade förtvivlat svårt att skapa några målchanser. Summan av alltihop var att det blev en väldigt hafsig halvlek utan något vidare tempo och med få klara intentioner mot något av målen. 

Den andra halvleken började sedan lovande, spelmässigt, för San Lorenzos del innan några mardrömsminuter höll på att omkullkasta hela dubbelmötet. Inom loppet av tio minuter hann nämligen mittbacken Diego Braghieri dra på sig ett otroligt klumpigt rött kort och Angelo Henriquez ge hemmalaget ledningen. San Lorenzo såg slagna ut men då kom en formstark anfallare till undsättning.

Franco Di Santo hade en tuff start i storklubben, där det dröjde lång tid innan han fick göra sitt första tävlingsmål för föreningen, men på senare tid har han varit ett av få glädjeämnen i San Lorenzo. Det var också han som dök upp i straffområdet efter en frispark och placerade dit kvitteringen för argentinarna. 

Matchen slutade 1-1 och tack vare Di Santos snabba kvittering har San Lorenzo skaffat sig ett fullt godkänt resultat att gå på till returen om en vecka i Buenos Aires.