Cupsummering: Alla favoriter gick vidare

Tre stycken matcher spelades i Copa Argentina under onsdagskvällen och i samtliga fall gick favoriterna vidare. 

En cupafton utan skrällar känns lite tråkigt, men samtidigt är det tillfredsställande att se när dom stora klubbarna verkligen tar det inhemska cupspelet på allvar. Under gårdagskvällen fick vi se tre stycken lag ifrån Primera Division som samtliga tog sig vidare utan några större problem.

Först ut var Banfield som tog sig an nykomlingen i Primera Nacional, Güemes, och vann med 2-0. Sanguinetti ställde en stark elva på benen och det gav onekligen resultat. Målgörare blev Luciano Pons och Giuliano Galoppo. 

I kvällens andra match drabbade Atlético Tucumán samman med Comunicaciones ifrån tredjedivisionen. Tucumán hade märkbara problem med att skapa några målchanser under den första halvleken och Comunicaciones stod emot på ett väldigt bra sätt. Men dom sista 45 minuterna hade precis hunnit börja när Ramiro Carrera drog på ett långskott ifrån vänstersidan som letade sig upp i målvaktens bortre kryss. Ett makalöst avslut som var helt omöjligt för målvakten att göra något åt. 

Tucumán trummade på, uppenbart stärkta av ledningsmålet, och fick också till 2-0 genom Augusto Lotti efter dryga timmen spelad. Javier Toledo satte sedan den definitiva spiken i kistan med sitt 3-0-mål i slutskedet av matchen. Ingen skugga ska dock falla över Comunicaciones som gjorde så gott dom kunde. 

Onsdagskvällens sista cupmatch blev ingen sprudlande tillställning. Independiente tog sig an Villa Mitre och endast ett straffmål ifrån Silvio Romero kunde skilja lagen ifrån varandra. Independiente övertygade inte, utan gjorde bara precis det som krävdes för att man skulle ta sig vidare till nästa runda.