San Lorenzo har siktet inställt på Copa Libertadores

Ikväll börjar kvalspelet till Copa Libertadores för San Lorenzos vidkommande. Det enda som räknas är ett avancemang till gruppspelet för den argentinske storklubben.

Efter den högst tveksamma inledningen på ligaspelet ska San Lorenzo försöka hitta ny energi i kvalspelet till Copa Libertadores. Att nå gruppspelet har hög prioritering för storklubben, men problemen är just nu väldigt många.

Första motståndet, i kvalspelet till Copa Libertadores, står den chilenska storklubben Universidad de Chile för. Laget kom trea i ligaspelet, som avslutades i februari, och truppen innehåller fyra stycken argentinare.

San Lorenzo kommer närmast ifrån en blek insats i derbyt mot Huracán, som slutade med delad poäng, och innan dess hade man två stycken förluster i rad mot Central Córdoba samt Colón. Därmed är det inte konstigt om stämningen inte är på topp i storklubben.

Det är svårt att sia om hur tränaren Diego Dabove tänker ställa upp i afton. Mest troligt kommer basen att vara densamma som mot Huracán, men med några fåtal förändringar. Det intressanta blir att se om bägge bröderna Romero finns på plan eller inte.

Förmodad startelva för San Lorenzo: Devecchi: Peruzzi, Donatti, Braghieri, Rojas: Melano, Gordillo, Diego Rodríguez, Juan Ramírez: Ángel Romero, Franco Di Santo.

Matchen har avspark klockan 01:30 i natt, svensk tid, och spelas på Estadio Nacional i Chiles huvudstad Santiago.