Omgångens lag: 4 – ”Klockren insats”

Omgång 4 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här, i sedvanlig ordning, omgångens bästa elva.

Målvakt:

Lucas Chavez. Argentinos Juniors (1)
Kommentar: Stod för flera fina räddningar mot River Plate under måndagen. I slutändan ledde det till en stor skräll där Argentinos bärgade samtliga tre poäng på Monumental.

Försvarare:

Rafael Pérez. Talleres (1)
Kommentar: Räddade en poäng för Talleres i slutskedet av matchen mot Sarmiento. Tagit stora kliv i Komars frånvaro. 

Fabricio Bustos. Independiente (1)
Kommentar: Målgörare när Independiente tog sin tredje raka seger i fredags mot Newell’s Old Boys. 

Frank Fabra. Boca Juniors (1) 
Kommentar: Fabra fick faktiskt överta kaptensbindeln i slutskedet av mötet med Vélez i helgen då Tevez gick av planen. Totalt slog vänsterbacken dessutom två stycken assist när Boca Juniors vann med smått osannolika 7-1.

Mittfältare:

Ángel González. Estudiantes (1)
Kommentar: Framspelare och målgörare mot Arsenal när Estudiantes vann med 5-0 i helgen. Har börjat visa upp dom kvalitéer som gjorde att La Plata-klubben värvade honom ifrån Godoy Cruz för några säsonger sedan. 

Edwin Cardona. Boca Juniors (2)
Kommentar: Gjorde en klockren insats mot Vélez med dubbla assist och ett mål. Framspelningen till Villas 2-1-mål var dessutom en riktig delikatess. 

Alexis Castro. Colón (1)
Kommentar: Bäst på plan när Colón tog sin fjärde raka seger i ligaspelet(något som man är ensamma om). Gjorde ledningsmålet och var snubblande nära att få till ett ruskigt fint mål i den andra halvleken när han dribblade sig förbi såväl flera försvarare, som målvakten. Dessvärre missade han dock målet. Castro är en otroligt skicklig mittfältare som, efter den misslyckade perioden med San Lorenzo, fått tillbaka formen ifrån epoken med Defensa y Justicia för några år sedan.

Gonzalo Maroni. Boca Juniors (1)
Kommentar: Maroni ska alltid spela som offensiv mittfältare utan krav på defensiva uppgifter. Då kommer han verkligen till sin rätt. I helgen stod Maroni för två mål när Boca vann med hela 7-1 mot Vélez Sarsfield. 

Renzo Tesuri. Godoy Cruz (2)
Kommentar: Målgörare igen för Godoy Cruz när klubben ifrån Mendoza tog tre nya poäng mot nykomlingen Platense i helgen. Spännande spelare som är otroligt rörlig ifrån sin mittfältsposition. 

Anfallare:

Leandro Díaz. Estudiantes (2)
Kommentar: Díaz och Zielinski tillsammans brukar innebära succé och det ser onekligen ut att bli så även i Estudiantes. Den hårdförde anfallaren och den excentriske tränaren har tidigare samarbetat i Tucumán med fina resultat. Nu ser det ut att bli likadant i Estudiantes. I helgen blev det två stycken mål för Díaz när laget vann med hela 5-0 borta mot Arsenal. 

Sebastián Villa. Boca Juniors (1)
Kommentar: Dansar sig fram på planen och skapar oreda för dom flesta försvararen i Argentina. I helgens möte med Vélez blev det ytterligare två stycken mål för colombianen. 

Tränare:

Eduardo Domínguez. Colón (1)
Kommentar: Domínguez har format ett enormt starkt Colón som i helgen bärgade sin fjärde raka seger – på lika många matcher – något man är ensamma om i hela ligaspelet. Colón har avfärdat dom flesta lagen, hittills, utan större problem. Otroligt imponerande!