Måndagen i korthet: Argentinos skrällde på Monumental

Två matcher fick avrunda omgången i Argentina, under måndagskvällen, och här bjöds vi på en stor skräll på Estadio Monumental. 

Först ut var dock Racing Club som skulle försöka ta sin första seger under Juan Antonio Pizzis ledning. Efter några turbulenta veckor kulminerade storklubbens problem under den föregående veckan när man fick se sig slagna i Supercupen mot River Plate med hela 5-0. Därmed var det en väldigt pressad tränare i Pizzi som gjorde en hel del förändringar, i sin startelva, inför mötet med Central under gårdagskvällen.

Den första halvleken var verkligen inget att skriva hem om. Båda lagen spelade hafsigt och okontrollerat. Faktum är att det förmodligen var, spelmässigt, den sämsta matchen under hela omgången. Under dom sista 45 minuterna blev det marginellt bättre och i mitten av halvleken kunde Enzo Copetti sätta dit segermålet för Racing. Nyförvärvet ifrån Atletico Rafaela har varit ett av få glädjeämnen i storklubben under inledningen på ligaspelet och står nu noterad för två mål i ligaspelet (gjorde även mål mot Aldosivi i omgång 2).

I måndagens – och hela omgångens sista match skulle ett River Plate, proppfullt med självförtroende, ta sig an ett poänglöst Argentinos Juniors på hemmaplan. 

Detta kunde väl bara sluta på ett sätt?

Det skulle man absolut kunna tro, men trots ett massivt spelövertag kunde inte River Plate få hål på ett Argentinos som försvarade sig heroiskt. Istället kom matchen enda mål på tilläggstid i den andra halvleken genom den 21-årige mittfältaren Gabriel Florentín. Därmed blev det en enormt stor skräll på Estadio Monumental – något som oddsen på över 10 gånger pengarna vittnade om på en Argentinos seger.