Fredagen i korthet: Independiente tog sin tredje raka seger

Under fredagen spelades två stycken matcher i Argentina. Här tog bl.a. Independiente sin tredje raka seger.

Falcioni har, som sagt, fått ordning på Independiente som fortsätter att visa upp ett stabilt spel. Under fredagen tog man sin tredje raka seger när Newell’s Old Boys besegrades på bortaplan med 2-1.

Independiente inledde överlägset bäst, styrde spelet och tryckte också dit 1-0 genom Sebastián Palacios efter endast nio minuters spel. Newell’s hade stora problem med att få till ett ordnat anfallsspel och allt som oftast stoppades attackerna effektivt av Independientes försvarslinje.

Efter dryga halvtimmen spelad utökade Independiente sin ledning genom Fabricio Bustos som löpte fint igenom på högerkanten och lyfte elegant över en utrusande Aguerre i hemmamålet. Newell’s vaknade till litegrann under den andra halvleken och fick också in en reducering genom Maxi Rodríguez. Dock kom man inte närmre än så utan kunde inkassera sin tredje förlust på fyra matcher. För Independientes del var detta deras tredje raka seger och Falcionis manskap rör sig onekligen i rätt riktning.

I fredagens andra match delade Central Córdoba och Banfield broderligt på poängen i Santiago del Estero. Juan Álvarez gav Banfield ledningen med endast 20 minuter kvar på matchklockan och bortalaget såg ut att kunna komma upp på samma poäng som gruppettan Colón. Men Central Córdoba ville annorlunda och kvittering kom genom Milton Giménez som gjorde mål för tredje matchen i följd.

Banfield var det bättre laget genom hela matchen och om det var något lag som förtjänade tre poäng så var det dom. Men i slutändan kändes ändå det oavgjorda resultatet som ett helt okej sådant för båda lagen.