River mosade Racing i Supercupen

Det blev inte mycket till match när River Plate och Racing Club drabbade samman i den argentinska Supercupen under natten mot fredagen.

På den maffiga arenan i Santiago del Estero skulle dom båda lagen drabba samman i en match där en titel stod på spel i den argentinska Supercupen. Kanske inte den mest åtråvärda titeln, men likväl en pokal som det ska spelas om. 

När röken hade lagt sig och matchen var över hade River Plate fullkomligt demolerat sina motståndare som just nu är, mer eller mindre, i fritt fall. Borré öppnade målskyttet med ett drömmål redan i den första halvleken innan målen rullade in i stadig takt under dom avslutade 45 minuterna. 

Racing såg precis lika usla ut som man gjort under hela säsongsinledningen och Pizzi fortsätter att vara utan seger som huvudtränare för Racing. 

Inom loppet av 12 minuter i den andra halvleken gjorde River Plate fyra mål och stängde definitivt matchen – och alla drömmar om en vändning för Racings del. Gallardo såg nöjd ut på innerplan, förkunnade att River ”är som en stor familj” och sken ikapp med den gnistrande pokalen. Det går verkligen inte att komma ifrån att dom bägge storklubbar just nu befinner sig i två helt vitt skilda verkligheter.