Pressen ökar på Kudelka inför kvällens möte med Independiente

Newell’s Old Boys tar emot Independiente i afton i en match som nog många, på förhand, skulle värderas annorlunda än dom gör idag.

Vad jag menar med detta är helt enkelt att fler trodde nog att Newell’s Old Boys skulle ligga högre upp i tabellen än ett turbulent Independiente. Men så har det inte varit. Julio Falcioni har fått ordning på sitt Independiente och efter premiärförlusten mot Lanús har storklubben inkasserat två raka 1-0 segrar mot Patronato och Gimnasia.

Fembackslinjen fungerar utmärkt och Falcionis prestigelöshet som tränare är onekligen till hans fördel i detta läge. ”Lag byggs bakifrån” har han sagt och samtidigt bryr han sig inte ett dugg om dom kritikerna som anser att Independiente spelar en tråkig fotboll. Nu är det resultat, och inget annat, som räknas.

För motståndet ikväll står ett Newell’s Old Boys som inlett säsongen med tre raka matcher utan seger och endast en inspelad poäng, som kom i den senaste matchen mot Talleres på bortaplan. Huvudtränaren Frank Kudelka är hårt pressad och många kalkylera med att hans dagar snart är räknade i Rosarioklubben om laget inte inkasserar en seger inom en väldigt snar framtid.

Bortalaget Independiente saknar i afton två tunga pjäser i Lucas Romero och Alan Velasco. Den förstnämnde är skadad medan Velasco testades positivt för Coronaviruset i onsdags. Man gjorde ytterligare ett test på honom, men även detta var positivt.

Velasco har varit lagets bäste spelare såhär långt så det är givetvis ett hårt bakslag för Falcionis manskap. In på hans plats kommer Jonathan Menéndez och vad det gäller Romero har han saknats i samtliga tre inledande matcher. På hans plats kommer Lucas González att få chansen ifrån start efter ett lyckat inhopp senast.

Förmodad startelva för Newell’s Old Boys: Aguerre: Llano, Capasso, Lema, Orihuela: Fernández, Pérez: Marcioni, Maxi Rodríguez, Alexis Rodríguez: Scocco.

Förmodad startelva för Independiente: Sosa: Bustos, Barreto, Franco, Insaurrable, Togni: Blanco, González: Palacios, Romero, Menéndez.

Avspark: Ikväll klockan 23:15.