San Lorenzo förlorade igen: ”Som en skräckfilm”

Tränare kommer och går men resultaten förblir oförändrade. Spelare köps in och säljs innan dom knappt hunnit spela. San Lorenzo är just nu ett typexempel på hur en fotbollsförening inte ska skötas.

Jag har svårt att greppa om hur fruktansvärt uselt som San Lorenzo stundtals kan spela. Man borde såklart ha lärt sig vid det här laget, men jag fortsätter att bli förundrad. Under dom senaste 6 åren är det inte mycket som sett bra ut i storklubben. Tränare har kommit och gått, spelare har köpts och sålts, men det mesta förblir sig likt.

Storklubbens har just nu, förmodligen, en av dom bästa trupperna i hela serien, men likt förbannat åker man på stryk mot betydligt mer anonyma lag i form av Colón och Central Córdoba. Vad händer egentligen?

Ja det är en väldigt bra fråga. Efter förra veckans förlust mot Colón skulle San Lorenzo försöka studsa tillbaka under gårdagen när man tog emot ett tämligen anonymt Central Córdoba på hemmaplan. Exakt allt som kunde gå fel gjorde också det, och San Lorenzo förlorade med hela 0-4.

Det är nästan svårt att greppa om hur brutalt uselt detta var. Ángel Romero var tillbaka i startelvan och var förmodligen den enda som kändes farlig offensivt. Franco Troyansky fick göra sin första start som central anfallare, men fick ingenting att fungera. Försvarsmässigt var exakt allting undermåligt och Central Córdoba utnyttjade misstagen på ett förödande sätt.

Den argentinska sporttidningen Olé beskriver i dagens nummer San Lorenzo som en skräckfilm. Det är svårt att inte hålla med. I nästa vecka väntar kvalspel till Copa Libertadores mot chilenska Universidad de Chile och sedan ett derby mot Huracán till helgen. Jag klandrar inte tränaren Diego Dabove om han inte kan sova dom närmaste dagarna.

Mittbacken Diego Braghieri konstaterade efter matchen att det inte fanns något positivt att ta med sig ifrån gårdagen. Jag kan bara hålla med. Detta var bedrövligt.