Falcioni nöjd med ytterligare en seger

Independiente tog sin andra raka 1-0-seger under gårdagen när Gimnasia besegrades på hemmaplan.

Efter en ytterst tveksam premiär, där man förlorade mot Lanús med uddamålet, har Independiente rest sig igen. Tränaren Julio Falcioni har fått in en viss stabilitet i laget och under lördagskvällen inkasserade man sin andra raka 1-0-seger.

Matchen i sig var ingen höjdare där varken Independiente eller Gimnasia spelade en särskilt trevlig fotboll. På många sätt kändes faktiskt ett oavgjort resultat som det mest logiska. Men en nick ifrån Insaurrable tog i stolpen och petades sedan in av Silvio Romero till 1-0 för hemmalaget.

Efter matchen var det en nöjd tränare i Julio Falcioni som mötte pressen.

”Jag är nöjd över att vi har vunnit två raka matcher och dessutom hållit nollan i båda. Det har stärkt laget”.

Falcioni menade också att han var nöjd med spelet under främst den första halvleken.

”Vi gjorde en bra match, framförallt under den första halvleken då vi styrde spelet helt och hållet. Vi vill fortsätta att vara solida i vårt spel”.

En något dråplig situation skedde när Falcioni skulle genomföra ett byte och fel spelare blev utbytt. Alan Velasco gick in men Barreto skulle inte ha blivit utbytt. Något som Falcioni själv menade var hans eget fel.

”Vid bytet var det jag som gjorde fel, jag skrev fel nummer på lappen. Det skulle ha varit Palacios istället som skulle ha blivit utbytt och därför fortsatte vi med ett fyrmannamittfält. När vi väl tagit ledningen korrigerade vi detta med bytet av Arregui och övergick till tre mittfältare igen”.