Imorgon lägger Platense-ikonen Daniel Vega skorna på hyllan

Efter en lång karriär, kantade av uppoffringar, motgångar och några glädjestunder väljer nu den 39-årige anfallaren Daniel Vega att lägga skorna på hyllan.

Det blev väldigt känslosamt på presskonferensen under gårdagen när den 39-årige Daniel Vega annonserade att mötet med River Plate på söndag blir hans sista i Platenses matchtröja och som fotbollsspelare. 

”För 19 år sedan uppfyllde jag min dröm om att bli professionell fotbollsspelare och då föddes vår dröm för all framtid. På Platenses stadion har vi gråtit, kramats, haft drömmar och också vrålat ut vår glädje över att ha blivit mästare tre gånger (två gånger i tredjedivisionen och en gång i andradivision). Jag återkommer alltid till våra supportrar, jag har alltid gett allting och nu kan jag bara visa min eviga tacksamhet gentemot dom. Jag har uppfyllt alla mina drömmar som fotbollsspelare och fått ta emot den enorma uppskattning ifrån hela Platense-familjen”.

Daniel Vega har nått flera uppflyttningar med Platense där den senaste till Primera Division såklart var kronan på verket. Under årens lopp har han spenderat fyra sejourer i föreningen och är klubbens mest målgörare med 86 gjorda mål. Bland Platenses supportrar är han en legendar och någon som för alltid kommer att ha en speciell plats i deras hjärtan. 

”När jag kom till Platense första gången befann dom sig på sin värsta plats någonsin. Jag bankade på diverse dörrar för att få en chans att testspela och Platense öppnade sin för mig så att jag kunde uppfylla drömmen om att bli fotbollsspelare. Sedan den dagen har jag hela tiden haft som målsättning att ta föreningen tillbaka till Primera Division”.

Under söndagen kommer Vega att spela sina sista minuter som fotbollsspelare när Platense tar emot River Plate på hemmaplan. En speciell avskedsmatch är inplanerad när pandemin är över och supportrarna kan ta avsked av en av föreningens största spelare någonsin. Fram tills dess ska han ta över som sportslig sekreterare inom Platense. 

Imorgon sätts punkt för en lång och trogen tjänst i Platense för Daniel Vegas del. Det är bara att lyfta på hatten och tacka för alla fina stunder.