Fredagen i Argentina: Vélez vann igen

En ny omgång drog igång under fredagen i Argentina och vi bjöds på en hel del mål.

Det blev faktiskt, rakt igenom, väntade resultat när den tredje omgången av den argentinska högstadivisionen drog igång under fredagskvällen. Strax efter klockan elva på kvällen blåstes två stycken matcher igång där båda hemmafavoriterna höll för trycket. 

Först visade Fernando Gago – och hans Aldosivi att dom kan komma att bli att räkna med framöver. Den fina insatsen mot Racing, för en vecka sedan, följdes upp med en seger över Arsenal under fredagskvällen med hela 3-0.

Emanuel Iniguez gav Aldosivi ledningen i början av den andra halvleken innan anfallaren Federico Andrada smällde dit dubbla mål under dom sista minuterna av matchen. Detta var anfallarens tredje – och fjärde mål på tre matcher. Arsenal inkasserade sin tredje raka förlust i årets turnering och det finns inte särskilt mycket positivt som dom kan ta med sig just nu. 

Parallellt med denna match tog Defensa y Justicia emot Arsenal på hemmaplan. Beccaceces manskap styrde spelet under, i princip, hela matchen, men såg inte ut att få hål på Patronato som försvarade sig med näbbar och klor. 

Tillslut kom dock utdelningen för Defensa när den notoriske målskytten Braian Romero skickade dit segermålet med kvarten kvar. 

**

I fredagens sista match skulle ett ”derby” mellan Argentinos Juniors och Vélez Sarsfield ta plats. Anledningen till att jag sätter derby inom citattecken är för att även om dessa båda har en viss rivalitet mellan varandra, och är uppsatta som rivalmöte i årets turnering, har båda två andra klubbar som sina värsta rivaler.

Lagen kom till matchen med helt olika formkurvor i bagaget. Argentinos har inte alls fått en bra start på säsongen med sin nye tränare Gabriel Milito, medan Vélez Sarsfield har ångat på ordentligt i inledningen och tagit full pott.

Denna skillnaden i lagens formkurvor skulle vara bestående även efter fredagens möte. Vélez vann med 2-0 efter mål av Thiago Almada och Lucas Janson – samma målgörare som i förra veckans seger mot Sarmiento. Dom båda har verkligen inlett säsongen på bästa möjliga sätt och visat att dom trivs väldigt bra ihop. 

Man ska inte heller glömma bort att nämna Juan Lucero, som visserligen inte gjort något mål under dom senaste två matcherna (fick ett felaktigt bortdömt under gårdagen), men som samtidigt varit väldigt viktig för Vélez i spelet och en av lagets bäste spelare ihop med dom två målgörarna. 

En sak som tränaren Mauricio Pellegrino är väldigt duktig på är att få igång flera spelare som målgörare samtidigt vilket leder till att bördan inte blir lika tung på anfallarna. Dom tre poängen innebär att Vélez Sarsfield toppar sin grupp med nio poäng på tre matcher. För Argentinos del fortsätter kräftgången och noll poäng såhär långt var knappast vad Milito hade hoppats på.