Veckans Copa Argentina: Huracán utslagna ur cupen – Lanús vidare

Under veckan som varit har två stycken matcher spelats i Copa Argentina. Lanús slog ut fjärdedivisionslaget Real Pilar, medan Huracán blev utslagna av Sportivo Estudiantes som håller till i Torneo Federal. 

Ännu en vecka med lite spel i Copa Argentina ligger bakom oss. Två stycken matcher spelades under dom senaste dagarna där Lanús var först ute med sin match mot Real Pilar. Här ska verkligen poängteras att även ifall Lanús tog sig vidare med, tillsynes klara, 3-1 var det knappast någon ”walk in the park”. 

Real Pilar stod faktiskt upp riktigt bra trots att man huserar i Primera C. Laget tog också ledningen i den första halvleken genom Diego Crego. Lanús hade väldigt svårt att få till något ordnat spel och gjorde faktiskt en, långa stunder, bedrövlig insats. 

Efter halvtidspausen utförde Zubeldía några byten och då fick han också lite bättre fart på spelet. Dom tre efterföljande målen gjordes av Pepe Sand, Franco Orozco och Nicolás Orsini. Lanús är därmed vidare till nästa runda, medan Real Pilar visserligen är utslagna – men kan lämna årets turneringen med flaggan in topp.

**

I veckans andra match blev det en ordentlig skräll när Huracán fick se sig besegrade av ett tämligen anonymt Sportivo Estudiantes. Motståndarlaget, som håller till i tredjedivisionen Torneo Federal A, tog ledningen genom José Cesarini efter 25 spelade minuter. 

Huracán kvicknade dock till och kunde kvittera genom Diego Mendoza. Matchen stod sedan och vägde fram och tillbaka, men några fler mål fick vi inte se innan domaren blåste av matchen efter 90 spelade minuter. Istället blev det ett straffavgörande som fick bestämma vilket lag som skulle ta sig vidare till nästa runda.

Väl där satte Sportivo Estudiantes fem stycken straffar medan Huracán bara lyckades pricka in fyra. Därmed var skrällen ett faktum och Estudiantes är vidare i Copa Argentina. 

För Huracán blev detta ytterligare ett bakslag efter att ha inlett ligasäsongen med en poäng på två matcher. Frågan är hur länge Israel Damonte kommer att sitta kvar som huvudtränare.