Sarmientos kapten inför mötet med Boca: ”Möter hellre dom just nu än River”

Under natten mot måndag möter nykomlingen Sarmiento fjolårssegrarna Boca Juniors på La Bombonera. Kanske den svåraste av alla matcher i Argentina – eller?

Premiären är avklarad för Sarmiento i Primera Division. Förra helgens möte med Vélez Sarsfield blev en fullt godkänd insats, även om man såklart hade hoppats på att få med sig poäng ifrån tillställningen. Vélez vann med 2-1 efter bl.a. ett praktfullt drömmål av Lucas Janson. 

En som trots allt ändå inte var helt nöjd med insatsen var Sarmientos lagkapten, Yamil Garnier. 

”Matchen mot Vélez lämnade efter sig en besk eftersmak pga. hur den slutade och hur matchen hade gestaltat sig. Vélez hade mest kontroll över bollen under inledningen och sen fick dom det här drömmålet av Janson. Efter det, i takt med att matchen fortskred, fick vi mer självförtroende och hade betydligt mer boll. Det var en acceptabel insats, men i Primera Division möter man klasspelare och det är dom som avgör matcherna”.

Yamil Garnier har varit i Sarmiento sedan 2017 och har dessutom ytterligare en sejour, sedan tidigare, med föreningen som nu är uppe i Primera Division igen. På söndag väntar en av dom svåraste matcherna man kan spela i Argentina – Boca Juniors borta på La Bombonera. Men enligt Garnier väljer han hellre att möta Boca Juniors just nu än t.ex. River Plate. 

”Man möter dom som man måste möta för stunden. Men vi föredrar att möta Boca framför t.ex. River Plate just nu, helst så fort som möjligt innan dom lyckas få ihop funktionen i sitt lag ännu bättre. Om 5-6 matcher kommer en sådan match att vara ännu svårare än nu. Just nu är vi också i en uppbyggnadsfas, där vi försöker acklimatisera oss till Primera, men trots det tror jag att vi är på en bra plats och kommer att göra en bra match på söndag”. 

Men varför vill Garnier hellre möta Boca än River just nu?

”Därför att River Plate fungerar bättre, för tillfället, som lag. Båda lagen har fantastiska spelare, individuellt sätt, som kan avgöra matcher på egen hand. Men River har redan ett samspelt lag, medan Boca har duktiga individualister, men är inte lika samspelta”. 

38-årige Garnier har hunnit spela ett antal säsonger med Sarmiento genom sin långa karriär.

Garnier har hunnit fylla 38 år, men känner själv att han kanske är i sin bästa form under hela karriären. Tillsammans med flera andra veteraner i Argentina utgör han en tämligen stor klick av spelare som fortsätter att prestera på en hög nivå trots att dom börjar komma upp i ålder. 

”Jag känner mig väldigt bra. Man talar ibland om ålder och då kommer frågorna upp, men jag känner mig väldigt bra just nu. Jag kände att jag höll den nivån som krävdes mot Vélez. Det är viktigt hur du känner dig under veckans gång och sedan i matchen på helgen. Jag tror att jag fortfarande har mycket att ge till laget. Framförallt i form av erfarenhet”.