Pizzi: ”Jag är inte tillfreds såhär långt”

Racing Club har inte inlett säsongen på bästa möjliga sätt. Storklubben har bara tagit en poäng på två matcher och den nye huvudtränaren Juan Antonio Pizzi är pressad.

2-0-förlusten mot Banfield i premiären följdes upp med en blek 2-2-insats, där man kom undan med blotta förskräckelsen, mot Aldosivi på hemmaplan. Inledningen på den nya ligasäsongen har varit allt annat än positiv för Racings del som kämpar för att hitta formen. 

Mitt i allt detta finns den nye tränaren Juan Antonio Pizzi som givetvis inte alls är tillfreds med inledningen på säsongen. För trots att det kommer att ta ett tag innan spelet sitter till 100% med den nye tränarens spelfilosofi, kräver supportrarna resultat här och nu.

”Jag är inte tillfreds. Vi har tagit över en trupp som är väldigt konkurrenskraftig och vi måste ta det steg för steg och laborerar med vår stil och intensitet. Man vill alltid ha mer, men samtidigt kan man känna ett lugn ifall saker förbättras”.

Vad är då Pizzi missnöjd med såhär långt?

”Det som oroar mig allra mest är spelet. Om vi lyckas att börja visa det som vi vill åstadkomma, då tror jag att saker börjar komma av sig själv. För vår spelidé är att försöka förhindra motståndaren ifrån att skapa målsituationer och kan vi lyckas med det, då kommer försvarsspelet också att bli bättre per automatik”.

Många är frågande till hur långt tid det kommer att ta för Pizzi att sätta sin spelidé. Veckorna och omgångarna rullar nämligen på och snart börjar platserna till slutspelet att försvinna iväg.

”Det har folk frågat mig på tidigare presskonferenser, om hur långt tid detta ska ta, och svaret är detsamma: det är många gånger inte upp till mig bara. Det vi kan påverka är att dedikera så mycket tid och energi till det som möjligt. Därefter får tiden själv utvisa hur långt det ska ta”.

På söndag står Estudiantes för motståndet. En annan förening som även dom bytt tränare under uppehållet, men som nått betydligt bättre resultat än Racing. Ricardo Zielinski och hans Estudiantes har tagit full pott på dom inledande två omgångarna och mungiporna pekar uppåt i La Plata. Detta gör att vi kan skriva ner dom som klara favoriter inför helgens möte. 

”Söndagens match kommer att bli svår, precis som alla matcher. Mot ett lag som, trots att dom har en ny tränare, ändå redan har hittat en bra linje som går hand i hand med hur Estudiantes som klubb har spelat historiskt sätt. Det kommer bli svårt och vi måste vara väldigt koncentrerade på den spelstil som Estudiantes har”. 

Avspark är på söndag klockan 23:20, svensk tid.