Palavecino om första tiden i River Plate: ”Mycket högre intensitet”

Agustín Palavecino var ett av Marcelo Gallardos sex nyförvärv under det senaste transferfönstret. På söndag kan han få möta sitt gamla lag Platense i Primera Division. 

På söndag ska River Plate ta sig an nykomlingen Platense på bortaplan. För ett av nyförvärven kommer matchen att bli extra speciell. Agustín Palavecino är uppväxt i området Vicente López som ligger i Buenos Aires utkanter. Det är här som Platense har sitt säte och det var här som Palavecino fick sin fotbollsfostran.

”Det är en enorm glädje att dom spelar i Primera Division igen. Föreningen har gjort saker och ting väldigt bra och detta är belöningen. Om jag får spela kommer det att vara en lite märklig känsla. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag någon gång skulle få möta dom”. 

Palavecino hade svårt, till en början, att få speltid i Platenses ungdomslag. Han växte långsammare än sina medspelare och det gjorde att andra gick före i rangordningen. Men plötsligt fick han chansen och sedan gick det väldigt fort tills Palavecino plötsligt stod som startspelare för seniorlaget. 

Det var här som Marcelo Gallardo fick upp ögonen för honom. I en match i Copa Argentina, för några år sedan, mellan River Plate och Platense såg tränaren något i Palavecino som gjorde att han fortsatte att följa spelarens karriär även efter att han lämnat Argentina för spel i colombianska Deportivo Cali. 

”När jag först hörde det (att Gallardo haft koll på honom sedan den där matchen i Copa Argentina) trodde jag inte på det. Men sen fick jag det bekräftat för mig på presskonferensen där han sa det rakt ut. Då insåg jag att det verkligen stämde”.

Under den föregående helgen fick Palavecino göra sin debut i River Plates matchtröja när Rosario Central besegrades på hemmaplan med 3-0. Några fina aktioner av den offensive mittfältaren gav onekligen mersmak inför fortsättningen på säsongen. Men hur har Palavecino själv upplevt den första tiden i River Plate?

”Dom första dagarna kände jag en enormt skillnad i träningarna som var mycket mer intensiva än vad jag var van vid i Colombia. Men vad det gäller spelstilen, med hög press, är det något som jag känner mig bekväm med. Tränaren i Cali, Arias, kör med en liknande taktik där det går ut på att vinna tillbaka bollen så snabbt som möjligt”. 

Palavecino beskrivs som en väldigt teknisk spelare. Under sina inledande träningar med River Plate var det främst två spelare som imponerade mest på honom i denna aspekt. 

”Dom två som överraskade mest på mig var Matías Suárez och Jorge Carrascal. Man inser snabbt vilken enorm talang som dom båda besitter bara genom att se dom röra vid en boll”.

På söndag kan Agustín Palavecino få möta sitt gamla lag Platense på sin gamla hemmaplan i Vicente López i Buenos Aires utkanter.