Idag lottas spelschemat i dom lägre divisionerna

Efter ett kortare uppehåll lottas under torsdagen spelschemat till dom lägre divisionerna i Argentina som drar igång under mars månad.

Solen skiner och under torsdagen kommer spelschemat i dom lägre divisionerna i Argentina att lottas fram. Detta gäller såväl Primera Nacional som Primera B (Metropolitana) och Primera C.

I Primera Nacional ska 35 lag göra upp om två platser till Primera Division. Lagen kommer att delas upp i två grupper med 18 – respektive 17 lag i varje. Vinnarna av varje zon får spela en final om den första uppflyttningsplatsen medan lagen på plats 2-4 gör upp om den andra. 

Följande lag spelar i Primera Nacional under den kommoden säsongen: Estudiantes Rio Cuarto, Estudiantes de Buenos Aires, Agropecuario, Atlanta, Deportivo Morón, Temperley, Ferro, Atlético Rafaela, Defensores de Belgrano, Tigre, Gimnasia Mendoza, Deportivo Riestra, Villa Dalminé, San Martín de San Juan, San Martín de Tucumán, Barracas Central, Belgrano, Alvarado, Mitre, Guillermo Brown, Nueva Chicago, Independiente Rivadavia, Quilmes, Instituto, Almagro, Santamarina, Brown Adrogue, Gimnasia Jujuy, All Boys, Chacarita Juniors, Almirante Brown, Tristán Suárez, Güemes, Deportivo Maipú och San Telmo. 

I Primera B (Metropolitana) är det ungefär samma upplägg, men här är det betydligt färre lag inblandade. Två lag ska flyttas upp till Primera Nacional. 

Följande lag ska spela i Primera B under 2021: J.J Urquiza, Villa San Carlos, Comunicaciones, Acassuso, Talleres (RdE), San Miguel, Defensores de Unidos, Deportivo Armenio, Fenix, Argentino de Quilmes, Los Andes, Sacachispas, Flandria, UAI Urquiza, Colegiales, Cañuelas och Deportivo Merlo. 

Slutligen ska även Primera C lottas, där följande lag är inblandade: Real Pilar, Dock Sud, General Lamadrid, Argentino Merlo, Cañuelas, Laferrere, Ituzaingo, San Martín Burzaco, Sporitvo Italiano, Berazategui, Central Córdoba (Rosario), Victoriano Arenas, Lujan, Excursionistas, Deportivo Español, LN Alem, Midland, El Porvenir, Claypole och Atlas. 

Även här ska två stycken lag flyttas upp och då till Primera B.